Medimagazin logo

Meram Tıp Fakültesi Onkoloji Ve Radyoterapi Merkezi'nin Temeli Atıldı

Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi bünyesinde kurulacak Onkoloji ve Radyoterapi Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı
Meram Tıp Fakültesi Onkoloji Ve Radyoterapi Merkezi'nin Temeli Atıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
KONYA (İHA) - Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi bünyesinde kurulacak Onkoloji ve Radyoterapi Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Sabri Ak, AK Parti Konya Milletvekilleri, akademisyenler ile davetlilerin katıldığı törende konuşan SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, kanser hastalığının günümüzde önem arz eden bir hastalık olduğunu belirterek, "Konya bölgesinde bu hastalığa yakalanmış birçok yeşil kartlı, Bağ-Kur'lu ve başka sağlık güvencesi olan insanlar var. Ancak bu insanların bir çoğunun Ankara'ya gidip gelme ve orda kalma imkanları yok. Bu sebeple çoğu vatandaşımız tedavi olamamakta. Kemoterapi olmak için bile Ankara'ya gidilmek zorunda kalınıyor. Bu Konyamız için büyük bir ayıptı" dedi.

Konya'ya bir Onkoloji Hastanesi kazandırılması için birçok kurumla işbirliği içinde hareket ettiklerini de dile getiren Rektör Okudan, "Binamızın yapımında değerli iş adamı Halit Büyükbayraktar'ın çok büyük emeği oldu. Kullanacağımız cihazları da İl Özel İdaresi temin etti. İlk önce radyoterapi bölümünü hizmete açacağız, daha sonra yataklı bölümü. Merkezimiz 2008 yılı başında hizmete girecek ve yatak kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük Onkoloji Merkezi olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri düğmeye basarak, Onkoloji ve Radyoterapi Merkezi'nin temeline ilk harcı döktü.
meram
tıp
fakültesi
onkoloji
ve
radyoterapi
merkezi'nin
temeli
atıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir