Medimagazin logo

Kendisini 'cinsel terapist' olarak tanıtan psikoloğa 550 bin TL ceza

Sosyal medya platformlarında kendisini "cinsel terapist" olarak tanıtan Buse Aydın'a ceza verildi. Fenomene Reklam Kurulu tarafından sağlık alanında faaliyet gösterecek yetkisi olmadığı gerekçesiyle 550 bin 59 TL para cezası kesildi.
Kaynak: NTV Haber
Kendisini 'cinsel terapist' olarak tanıtan psikoloğa 550 bin TL ceza
Psikolog Buse Aydın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal medyada platformlarında "Psikolog Buse Aydın" ismiyle bilinen ve kendisini "cinsel terapist" olarak tanıtan Buse Aydın'a ceza verildi.

550 bin 59 TL para cezası

Canlı yayın ve paylaşımlarında cinsel sorunlara ilişkin sorulara yanıtlar veren ve zaman zaman verdiği sansosyanel cevaplarla gündem olan Buse Aydın'a Reklam Kurulu tarafından 550 bin 59 TL ceza kesildi.

Cezanın gerekçesi ise Buse Aydın'ın sağlık alanında faaliyet gösterecek yetkisi olmamasına rağmen kendisini "cinsel terapist" olarak tanıtması oldu.

Ceza sonrası açıklama yaptı

Hakkında verilen ceza sonrası Buse Aydın, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

"Hekimlerin alanına girdiği için bilgi vermemem gerekiyormuş"

Aydın'ın açıklamaları şu şekilde:

"Herkese merhabalar arkadaşlar öncelikle psikolog olmamla ilgili problem yok. Bildiğiniz gibi ben hep 'cinsel terapist' olarak başlıyordum videolarıma ancak 'cinsel terapist' diye bir unvan olmadığı için cinsel danışman dememem gerekiyormuş. Birinci ceza nedeni bu.

İkinci ceza nedeni olarak vajinismus, erken boşalma gibi hastalık olarak kabul edilen videolar hekimlerin alanına girdiği için bu konular hakkında bilgi vermemem gerekiyormuş. Dolayısıyla videoları kaldırdık. Bu arada bu videolardan birçok kişi yararlanmış durumdaydı. Kanala gelen çok güzel mesajlar vardı.

"Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmıyor"

Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmıyor malumunuz. Problem yok içeriği değiştirdik komple. Yaptığım işte bir değişim olmadı sadece unvanı değiştirdik"

 


 

psikolog buse aydin
buse aydin
cinsel terapist
sosyal medya fenomeni
para cezasi
psikolog
Yorum (3)
Yaşar Bülent
sanki doğru birşey yapmış gibi kendini savunması ilginç.psikiyatristlerin bile zorlandığı bir konuda neyi başardıysa?
Cevapla
hasan
başarınız abd'de olsa ağır para cezası alır, insanlara zararlı olmaktan dolayı bir de hapis cezası yersin. dua etki her şeyin free olduğu bir ülkedesin.
2
Cevapla
yandalcı
ya ablacım seni nasıl cinsel terapist olabilirsin cin-sel olmasın
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir