Medimagazin logo

Doktor milletvekili uçakta kalbi duran yolcuyu hayata döndürdü

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Ankara-Elazığ seferini yapan uçakta kalbi duran yolcuya müdahale ederek hayata döndürdü.
Kaynak: DHA
Doktor milletvekili uçakta kalbi duran yolcuyu hayata döndürdü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara- Elazığ seferini yapan AJet Havayolları'na ait VF 4170 sefer sayılı uçaktaki yolcu, gece saatlerinde inişe doğru fenalaştı. 

Kalbi duran yolcuya, uçakta bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, müdahale etti. 

Bir süre sonra kalbi yeniden çalışan yolcu, uçağın inmesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Yolcunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

prof dr erol keles
doktor
ak parti milletvekili
ucak
yolcu
Yorum (8)
uçak doktoru şart
ya uçakta böyle deneyimli bir hoca olmasaydı ? işi şansa bırakmayalım. havayolu şirketlerinin her uçakta bir doktor bulundurmaları şart. bu iş iyi niyet, tesadüf,kutsal meslek gibi aforizmalarla sürdürülemez. hasta yaşamını kaybetseydi, ayıkla pirincin taşını, mahkeme mahkeme dolaşırdı hocamız...
22
Cevapla
hekim46
bu doktor elazığ'da daha önce de bir çocuğun nefes borusuna kaçan hemlich manevrası ile basında yer almıştı.
11
Cevapla
Maestro
uçağa binmem.binipte sorumluluk almak isteyenler buyursun.
5
Cevapla
Yaşar Bülent
ben de bir kere müdahale ettim.kuru bir teşekkür aldım.bir sorun olsa ben uğraşacaktım.ucak bileti fiyatları aldı başını gitti.her uçakta iki şey sattırmak için fazladan hostes bulunduracaklarına acil sağlık personeli ve doktor bulundursunlar
6
Cevapla
hasan
büyük ihtimalle kalbi durmamıştır. tansiyonu düşüp kısa süreli bilinci kapanmıştır. kalbi duran hastaya koltukta kalp masajı yapılmamalı. hızlıca aradaki düz zemine yatırılmalı. gerçekten kalbi durmuşsa acil defibrilasyon yapılmalı. bütün uçaklarda defibrilatör bulundurulması zorunlu.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir