Medimagazin logo

Muayenehanesi kapanınca, yurt dışından da ‘e-reçete’ sisteminden ilaç yazmış

Konya'da özel kliniğinde para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan hap için reçete yazdığı iddiasıyla tutuklanan psikiyatri uzmanı Ferit K.’nin, Gürcistan’da bulunduğu sırada soruşturma kapsamında Valilik tarafından özel muayenesinin kapatılması üzerine doktorların kullandığı ‘e-reçete’ sistemi üzerinden de uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçetesi yazdığı belirlendi.
Kaynak: DHA
Muayenehanesi kapanınca, yurt dışından da ‘e-reçete’ sisteminden ilaç yazmış
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, psikiyatri uzmanı doktor Ferit K.'nin, İhsaniye Mahallesi'ndeki özel kliniğinde, çoğunluğu uyuşturucu bağımlısı kişilere para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçete ettiği bilgisine ulaştı. Şüphelilerin, reçeteyle temin ettikleri hapları kullandığı ve ticaretini yaptığı saptandı.

36 kişi tutuklandı

Polis, teknik ve fiziki takibin ardından 24 Nisan günü, Konya, Karaman, Antalya ve Ankara'da daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Yapılan baskınlarda, aralarında doktor Ferit K.'nin de bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 178 gram sentetik kannabinoid, 80 gram metamfetamin, 2 bin 586 uyuşturucu hap ve 3 hassas terazi ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında doktor K.'nin de bulunduğu 36 kişi tutuklandı, 15 kişi de adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

Muayenehanesi kapanınca, yurt dışında 'e-reçete' sisteminden hap yazmış

Ferit K.'ye yapılan operasyonun detayları ortaya çıktı. K.'nin danışanlarına uyuşturucu özellikli hapları 3 bin ila 5 bin TL’ye yazdığına yönelik, geçen yıl nisan ayında polise yapılan şikayetlerin ardından temmuz ayında Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ne, sonra da Gürcistan'a geçtiği tespit edildi. Burada lüks yaşam süren K.'nin, hakkında açılan soruşturma kapsamında Valilik tarafında 1 Eylül 2023 tarihinde kendisine ait özel muayenehanesinin mühürlendiğini öğrenmesinin ardından 'E-reçete' sistemi üzerinden yine uyuşturucu özelliği taşıyan haplar reçete yazmaya devam ettiği belirlendi. 

WhatsApp üzerinden kendisine ulaşan kişilere, IBAN numarasını verip, istediği para hesabına yattıktan sonra 'e-reçete' sisteminden hap yazıp, 'e-reçete' numarasını gönderip, ilaçları almasını sağladığı tespit edildi.

Gürcistan'da yaklaşık 9 ay kalıp, Türkiye'ye dönmek isteyen K., hakkında açılan soruşturma kapsamında Sarp Sınır Kapısı’nda gözaltına alınıp, tutuklandı. 

K.’nin şu ana kadar gerek muayenehanesinde, gerekse ‘e-reçete’ sistemi kapatılana kadar ücret karşılığında kaç kişiye reçete yazdığı araştırılıyor.

Konya'da psikiyatri uzmanının para karşılığı yazdığı reçeteyle uyuşturucu ticaretine 36 tutuklama

doktor
konya
muayenehane
recete
uyusturucu
Yorum (1)
Murat 124
ee.. zaten bakanlığın da istedigi e randevu e muayene e reçete değil mi..hele ki asabiye bunu e yapmayacak da hariciye mi yapacak. yapilabiliyormus.yapmis..
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir