Medimagazin logo

Konya Onkoloji Hastanesine kavuşuyor

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde üniversite, İl Özel İdaresi, işadamları ve hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan Onkoloji Hastanesi İç Anadolunun merkezi haline gelecek
Konya Onkoloji Hastanesine kavuşuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde üniversite, İl Özel İdaresi, işadamları ve hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan Onkoloji Hastanesi İç Anadolu’nun merkezi haline gelecek.


Konya’da Onkoloji Hastanesi olmadığı için il dışına giden hastalar, artık kendi şehirlerinde tedavi imkanı bulacak. Modern bina ve en son teknoloji ile önümüzdeki eylül ayında açılması planlanan hastane 100 yataklı olup, Konya, Aksaray, Mersin, Niğde, Isparta ve Karaman’a hizmet verecek.

Konya’nın uzun yıllardır çözülemeyen bir sorununun hastanenin tamamlanmasıyla çözüleceğini söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Okudan, “Konya’da ve çevre illerdeki hastalarımız onkoloji hastanesi olmadığı için il dışında tedavi görüyordu. Hasta ve yakınları tedavi süresince otellerde kalarak perişan oluyordu. Bu hastane ile parası olmayan ve kadersizlerin önünü açacağız. Binamızı hayırsever işadamı Halit Büyükbayraktar yaptırırken, cihazlarımızın 4 tanesini de İl Özel İdaremiz alacak. Konyalı hayırseverlerin desteğiyle Konya halkına güzel bir hastane kazandıracağız. Bunun heyecanı içerisindeyiz. Yardımseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Hastaların radyoterapi tedavisi için Ankara, İstanbul ya da Eskişehir’de birkaç ay sıra beklediğine dikkat çeken Prof.Dr. Okudan, “Bekleyip ardından radyoterapi gören hastalar da ancak maddi imkanı iyi olan hastalar. Her yıl Konya’da yüzlerce hastamız imkansızlıklar nedeni ile radyoterapi tedavisi görememektedir. Hastalarımız çok zahmetli ve pahalı bir tedaviyi il dışında otellerde kalarak çözmeye çalışmaktadır. Hastanemizle Konyalılarımızın bu sorununu çözeceğiz” diye konuştu.

ÇEVRE İLLERDEN HASTALAR GELECEK

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Melih Cem Börüban, 2 milyon nüfuslu şehirde hastaların il dışına gitmekten kurtulacağını ve çevre illerden hastaların Konya’ya akın edeceğini söyledi.

Son derece modern tek ve 2 kişilik odaların olacağı hastanenin 8 katlı olacağını belirten Yrd.Doç.Dr. Börüban, “Şu an hastanemizde 21 yataklı bir onkoloji bülümümüz var. Bu sayı Konya için çok yetersizdi. Tamamlanacak hastanemiz 100 yataklı olacak. Poliklinik sayımız artacak. Çok güzel bir ortamda hastalarımız tedavi görecek. Hastanemizin bitirilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

İYİLEŞTİRİCİ BİR ORTAM HAZIRLANIYOR

Proje tasarımında amacın, kanserli hastaları iyileştirici bir çevre oluşturmak olduğunu ve hasta ihtiyaçlarının karşılanmasının ön planda tutulduğunu vurgulayan Börüban, şunları dedi:

“Mekan, ışık ve malzeme seçiminde hasta psikolojisi düşünülerek hareket edilmiştir. Hem iç hem de dış mekanda işlevsellik ve estetik düşünülerek hastalar, aileleri, ziyaretçileri ve hastane personeli açısından yeterli ve kaliteli sağlık hizmeti verecek bir hastane planlanmıştır. Hastane bünyesinde Tıbbi Onkoloji, radyasyon onkolojisi, kemik iliği transplantasyon üniteleri ve poliklinikler yer alacak” dedi.

EN SON TEKNOLOJİ CİHAZLAR ALINIYOR

İl Özel İdaresi tarafından dünyada en son kullanılan cihazların alınacağı hastanede, tedavi amaçlı liner hızlandırıcı, teşhis amaçlı 1 CT simülatör cihazı, radyoterapi network sistemi için bir cihaz yer alacak. Hastaneye, kanser hastalığını çok erken evrede tespit eden ve kişide kanserli hücre yoksa, gereksiz ışınlamayı önleyen PET-CT görüntüleme amaçlı cihazı da kazandırılacak.

ONKOLOJİ UZMANLARI YETİŞECEK

Türkiye’de şu an 150 civarındaki onkoloji uzmanının yetersiz olduğuna dikkat çeken Yrd.Doç.Dr. Börüban, Türkiye’ye buradan onkoloji uzmanları kazandıracaklarını söyledi. Hastanenin kanser merkezinin çekirdeğini oluşturacağını kaydeden Yrd.Doç.Dr. Börüban şunları dedi:

“Araştırma bölümünde bilimsel çalışmalar yapılacak. Onkoloji uzmanları yetişecek. Bu anlamda hastanenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Konyalı hayırseverlerin desteğiyle yapılması da ayrı bir önem taşıyor.”



Hürriyet

konya
onkoloji
hastanesi&#8217
ne
kavuşuyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir