Medimagazin logo

COVID-19 tedavisinde kullanılan Paxlovid, kalp ilaçları ile etkileşime girebilir

Yeni bir araştırma, Paxlovid'in bazı statinler ve kalp yetmezliği tedavileri de dahil olmak üzere kardiyovasküler hastalık için en yaygın ilaçların bazılarıyla tehlikeli etkileşimlere sahip olabileceği konusunda uyarıyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
COVID-19 tedavisinde kullanılan Paxlovid, kalp ilaçları ile etkileşime girebilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi'nde Çarşamba günü yayınlanan inceleme makalesi, düzinelerce kardiyovasküler ilacı ve bunların Paxlovid ile birlikte verilmesinin güvenli olup olmadığını veya etkileşime girip giremeyeceklerini araştırdı.

Makaleye göre, aspirin gibi bazı ilaçların Paxlovid ile birlikte alınması güvenlidir, ancak diğer ilaçların etkileşimleri olabilir ve bu nedenle, bir hasta Paxlovid alırken dozajları ayarlanmalı veya geçici olarak kesilmelidir.

Kanamaya artırabilir

İnceleme makalesi, Paxlovid ile bazı kan sulandırıcılar arasındaki etkileşimlerin kanama riskinde artışa neden olabileceğini söylüyor. 

Paxlovid ile statinler gibi bazı kolesterol ilaçları arasındaki etkileşimler karaciğer için toksik olabilir ve Paxlovid ile bazı tansiyon ilaçları arasındaki etkileşimler düşük tansiyon, kızarma ve şişmeye neden olabilir.

paxlovid
kalp yetmezligi
statin
kardiyovaskuler hastalik
kanama riski
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir