Medimagazin logo

ABD'ye ihraç edilen yerli kanser ilacı yola çıktı

Türkiye'den Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ihraç edilen yerli kanser ilacı, bugün yola çıktı.
ABD'ye ihraç edilen yerli kanser ilacı yola çıktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Toplam 11 bin 500 kutu Fluolrabin Fosfat kanser ilacı, Mustafa Nevzat ilaç sanayi tesislerinden yola çıktı. Firma yetkilileri, Türkiye'den ABD'ye ihraç edilen ilk kanser ilacı olduğunu söyledi.

Türkiye'de Food and Drug Administration (FDA) onayını alarak ABD'ye bitmiş ürün ihracatı yapan ilaç firması Mustafa Nevzat, kanser ilacını ABD'ye gönderdi. İlk ürün sevkiyatı Mustafa Nevzat'ın Yenibosna'daki üretim tesislerinde törenle yapıldı.

Mustafa Nevzat A.Ş. Genel Müdürü M. Levent Selamoğlu, ABD'ye yapılan sevkiyat seyesinde bir Türk firmasının ilk kez onkoloji gibi zor bir alanda global oyuncu olduğunu söyledi. Yapılan ihracatın sadece Mustafa Nevzat için değil, Türk ilaç sektörü için de önemli bir adım olduğunu vurgulayan Selamoğlu şunları söyledi: "ABD'ye ilk parti onkoloji ihraç ürünlerimizi taşıyacak olan tır, 87 yıl önce konulmuş sağlam bir vizyonun,yçok büyük bir emeğin, hedeflerinden şaşmayan bir irade ve kararlılığın sonucudur. Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu FDA'in onayı sonucu gerçekleşen bu sevkiyat ile Türk ilaç sektörü ilk kez ABD'ye kanser ilacı ihraç ediyor. Türk ilaç sanayi için gerçek bir başarı olan bu gelişme bize gurur veriyor. "

Selamoğlu, 2012 yılına kadar ABD'ye 10 farklı onkoloji ve onkoloji destek ilacı ihraç etmeyi planladıklarını söyledi.

abd'ye
ihraç
edilen
yerli
kanser
ilacı
yola
çıktı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir