Medimagazin logo

Muayenehanecilikte çifte standart! Haksızlığa uğrayan akademisyen hekimler istifa etme aşamasında

Akademisyen hekimler, Danıştay'ın yeni düzenlemeler olmaksızın aldığı olumsuz kararlar ve maddi sıkıntılar nedeniyle kamu görevlerinden istifa etme noktasına geldi. Hekimler, yaşanan çifte standart ve haksızlıklar karşısında çözüm bekliyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Muayenehanecilikte çifte standart! Haksızlığa uğrayan akademisyen hekimler istifa etme aşamasında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Medimagazin'in okuyucu köşesine gelen, "Haksızlığa uğrayan akademisyen hekimler kamudan istifa etme aşamasında" başlıklı mesajda şunlar yer aldı:

"2014 yılında Tam Gün Yasası çıktığı zaman hakkımız olduğu halde muayenehane açmadık. Birçoğumuzun yaşı altmışa yaklaştı. Yıllarca fedakarlıkta bulunduk. Bilimsel çalışmalara ve eğitim faaliyetlerine tüm gücümüzle devam ettik. Yüzlerce öğrenci ve uzman yetiştirdik. Ancak hekim akademisyenler olarak ciddi maddi sorunlar yaşadık ve yaşıyoruz. 

Elimize geçen ücret devlet hastanelerinde çalışan yeni mezun uzman hekimlerin hatta asistanların çok altında kaldı. Böyle olunca pek çok şehirde başvurduğumuz yerel ve bölge idare mahkemeleri bize muayenehane açma hakkı verdi. Mesai içinde üniversitede çalışırken mesai bitiminde muayenehanede hasta bakma imkanı tanındı. 

Ancak geçen yıla kadar aynı durumda olan öğretim üyeleri için olumlu karar veren Danıştay 10. Dairesi hiçbir yeni kanun ya da düzenleme olmadığı halde kararları birden olumsuza çevirmeye, yerel ve bölge idare mahkeme kararlarını hekimler aleyhine bozmaya başladı. Emsal yüzlerce olumlu karar veren Danıştay’ın hiçbir yeni gelişme olmadığı halde neden birden olumsuz kararlar vermeye başladığını anlamıyor ve yapılan haksızlıklara çok üzülüyoruz. 

Bu durum mevcut mahkeme kararları ile muayenehane açarak ciddi masraflar yapan, personel istihdam eden çok sayıda akademisyeni çok zor bir yol ayrımında bıraktı. Yüzlerce başarılı akademisyen üniversitelerden ayrılma noktasına geldi. 

Hal böyle iken 2014 yılında aktif muayenehanesi olan akademisyenlerin üniversitelerinde çalışmalarına izin verilmekte ve maalesef bir çifte standart yaşanmaktadır. 

Sayıları bine yaklaşan öğretim üyelerinin yaşadığı bu sıkıntılı durumun ve haksızlığın bir an önce çözülmesini yetkililerden bekliyoruz."

Muayenehanesi olan akademisyenler için kapatma genelgesi

akademisyen hekim
universite
muayenehane
hekim
doktor
akademisyen
Yorum (15)
Ali Belihan
büyük haksızlık gerçekten. hastalar, asistanlar ve öğrenciler madur olacak. çok yazık bu ülkeye.
32
Cevapla
uzm dr
olması gereken bu zaten birkaç yıl önce öğrenciyken hocaların yüzünü sözlülerde görürdük sadece kliniklere gelmezlerdi bile
14
Cevapla
hasan
akademisyen olup işin eğitim kısmını da bilimsel kısmını da yapan hocalarımız olduğu gibi, hiç kliniğe uğramayıp kendi odasında magazin takip eden hocalarımız da çoğunlukta. sonunda böyle olacağı belliydi. o yüzden uzman daha çok kazanıyo edebiyatı yapamazsın kaç kere gelip asistanınla hasta baktın?
16
Cevapla
ince mehmet
hocalık; bir kurumda eğitim kalitesini oturtarak bilgi ve becerisini gelecek nesillere aktarmaktır. bu sayede kurumdaki bilimsel ve akademik kalite artar ve bir süre sonra tüm akademik personelin genlerine işler. akademik hafıza uzun yıllar içinde oluşur. hocalar değerlidir hakları korunmalıdır.
35
Cevapla
ALİCANT.
hoca değilim. keşke olabilseydim, olmadı. parayı seçtim. ama yorumlardaki̇ hoca düşmanliğini anlamak mümkün değil. öyle bi̇r yazıyor ki̇ arkadaşlar kendi̇leri̇ sütten çikmiş ak kaşık,hocalar dolandırıcı. dünyanın neresi̇nde var yeti̇şti̇rdi̇ği̇öğrencsi̇nden daha az alan hoca.bu neyi̇n kafası?
49
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir