Medimagazin logo

Mayıs ayının son gününde gözler Meclis’te

Mayıs ayının son gününde, hekimlere yapılması beklenen mali düzenlemelerin Meclis gündemine gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Meclis gündeminde bugün görüşülecek konular arasında hekimlerle alakalı herhangi bir konunun yer almadığı görüldü
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Mayıs ayının son gününde gözler Meclis’te
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Bugün mayıs ayının son günü olması nedeniyle gözler Meclis’te. Hekimler sözlerin tutulup, mayıs ayında Meclis’e geleceği defalarca tekrarlanan mali iyileştirmelerden haber gelmesini beklerken bugün görüşülecek konular arasında hekim maaşlarının Meclis gündeminde yer almadığı görüldü.

Mayıs ayının ilk gününde, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş,  aralık ayında duyurulan maddi iyileştirmelerin mayıs ayı içerisinde gerçekleştirileceğini açıklamış, yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulmadan iyileştirme yapılması konusunda mutabık kılındığını ve yasal düzenlemeyle yapılması gereken kısmın da mayıs ayı içerisinde gerçekleşeceğini ifade etmişti.

Elitaş, açıklamasından  tam 4 gün sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hekimlere yapılacak iyileştirmeler hakkında detay vermiş ve yasal düzenlemeyi mayıs ayı içerisinde TBMM’ye getirmeyi planladıklarını yinelemişti.

"Bakan Koca: Sabırlı olalım"

Son olarak geçtiğimiz günlerde TBMM’de açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sayın Grup Başkanvekilimiz açıklamasıyla, mayısta Meclis gündemine geleceğini ifade etmişlerdi. Dolayısıyla bu ay geleceğini düşünüyoruz. Meclis'in iradesinde olduğunu ve yakın zamanda geleceğini tahmin ediyorum. “ sözlerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı: Özlük hakları ile ilgili çalışma bu ay TBMM'ye gelecek

Koca, Aralık ayında yapılması planlanan ancak 5 aydır herhangi bir gelişme yaşanmayan mali iyileştirmeler hakkında “Tedirgin olmaya gerek yok. Biraz sabırlı olalım, bu çok uzun sürmeyecek. Temmuzdan önce çözülecek. Bazı arkadaşlar temmuz zammı ile geçiştirileceği yaklaşımı içindeler. Böyle bir durum olmayacağını grup başkanvekilimiz de mayısta geleceğini ifade etti.” demişti.

Meclis gündeminde 'hekim' yok

Haftalık çalışmasına bugün başlayacak TBMM Genel Kurulda, İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edileceği belirtilirken hekimlerle alakalı herhangi bir konu olmadığı dikkat çekti. Maaş iyileştirmeleri konusunun bu ay Meclis'e geleceği defalarca tekrarlanmasına rağmen gündemde yer almaması hekimlerinin maaş konusundaki umutlu bekleyişlerini bir kez daha boşa çıkardı.

 

 

 

tbmm
meclis
hekim maaslari
mali iyilestirmeler
Yorum (43)
dr
sabır ve saygınlığımızı koruyarak bekliyoruz, bugün mayısın son günü...........
28
Cevapla
RADYOLOG
gözümüz kulağımız meclisten gelecek haberde...
18
Cevapla
Dr. Emekli
bunun böyle olacağı özel hastanelerle ilgili sözleşme şartı değişikliğinden belliydi. hekim grevlerinin etkisini kırmak için özel hastane kozunu öne sürdüler. bu koz tutarsa iyileştirme gündemi ötelenecektir.
28
Cevapla
MİSAFİR
yalancının mumu yatsıya kadar yanar derler. bu nasıl bir mum ki mayıs da bitti mum hala yanıyor
13
Cevapla
Uzman Amele
fırıldak ve topaç oyunlari vardi çocukluğumuzda... bi anda çağrışım yaptı bunlari okuyunca..
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir