Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Özlük hakları ile ilgili çalışma bu ay TBMM'ye gelecek

Sağlık Bakanı Koca, hekimlerin özlük hakları ile ilgili çalışmanın yapıldığını belirterek Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş'ın söylediği gibi bu ay TBMM'de görüşüleceğini belirtti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanı: Özlük hakları ile ilgili çalışma bu ay TBMM'ye gelecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hekimlerin özlük haklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özlük haklarıyla ilgili çalışmanın tamamlanıp tamamlanmadığına ilişkin soruya yanıt veren Koca şu ifadeleri kullandı:

  • "Sağlık çalışanlarına müjdeyi 14 Mart'ta Cumhurbaşkanımız vermişti. Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan 5 maddeden şiddet ve malpraktis olmak üzere 2 'si ile ilgili çalışmalar tamamlandı.
    Bugüne kadar hiç bir meslek grubun yapılmamış olan yasal çalışma, hekime şiddet katalog suçlarına alındı. Türkiye'nin dünyada benzeri olmayan bir şekilde malpraktis sorununu da kökten çözüldü.
  • Emeklilikle ilgili çalışılıyor, özlük hakları çalışması yapılıyor.
  • Sayın Grup Başkanvekilimiz açıklamasıyla, mayısta Meclis gündemine geleceğini ifade etmişlerdi. Dolayısıyla bu ay geleceğini düşünüyoruz. Meclis'in iradesinde olduğunu ve yakın zamanda geleceğini tahmin ediyorum. 
  • Hekim arkadaşlarımız ve sağlık çalışanları bu dönemde Cumhurbaşkanımızın müjdelediği 5 maddenin gündeme girmesiyle ciddi anlamda sorunların çözüleceğini herkes görmüş olacak.
    Tedirgin olmaya gerek yok. Biraz sabırlı olalım, bu çok uzun sürmeyecek. Temmuzdan önce çözülecek.
    Bazı arkadaşlar temmuz zammı ile geçiştirileceği yaklaşımı içindeler. Böyle bir durum olmayacağını grup başkanvekilimiz de mayısta geleceğini ifade etti.
    Biz sağlık çalışanları ve hekimler olarak hekimliğin saygınlığını asla kaybetmemeliyiz. Bu sorunların hepsi çözülür; ama hekimliğin saygınlığı kaybedilirse biz mesleğimizden haz duyamayız. Pandemi döneminde vatandaşımızın gönlünde yer ettiğimiz saygınlığı birtakım heyecanlarla lütfen kaybetmeyelim."
  •  

Bakan Koca'dan maymun çiçeği virüsü açıklaması

Maymun çiçeği virüsü hakkında konuşan Bakan Koca, "Çiçek aşısının etkinliğinin yüzde 80-85 oranında olduğunu biliyoruz. Bu konu ile ilgili dünyada  1970’den sonra geliştirilmediğini hepimiz biliyoruz. Ama anlıyoruz ki Amerika başta olmak üzere bazı ülkelerin o dönemde canlı virüsü imha etmediği aşı olarak geliştirdiğini görüyoruz. Biz de bu noktada arkadaşlarla, bilim kuruluyla özellikle geliştirmek noktasında neler yapabiliriz bununla ilgili de istişare halindeyiz. Ama dünyada gelişimi hatta canlı virüs aşısının ima edildiği olmaması gereken bir geçmiş dönem yaşanmışken bunun gereğinin yapılmadığını görüyoruz.

Maymun çiçeği ile ilgili bugüne kadar bizde görülen vaka olmadı. Bu konuda gereksiz bir tedirginlik olmamalı. Vatandaşımız müsterih olsun. Bu anlamda yeri geldiğinde nasıl hareket etmemiz gerektiğini bakanlığımız yakın takip etmekte." dedi.

 

ozluk haklari
mustafa elitas
bakan koca
hekim
saglik calisanlari
Yorum (38)
Süleyman Gürsoy
aralık ayı başından beri aynı sözler, aynı cek cak.. altı ay geçti, yedinci aya gireceğiz bir arpa boyu yol alınmadı. meclis'ten oybirliğiyle geçen yasanın virgülüne bile dokunmadan aynen uygulayın yeterli. ocak ayından geçerli diye bir ekleme yapın da hekimlerin gönlünü alın.
47
Cevapla
uzman hekim
güya özlük hakları ile ilgili dün yapılacak olan görüşme dün bakan cenevre'den yeni döndü diye bugüne ertelenmişti. şimdi de muallak bir tarihe ertelenmiş. yahu birşey yapmıyorsunuz bari konuşmayın ama tipik machiavelli siyaseti yapıyorlar ve bu tür davranışlar bunlara göre gayet olağan şeyler.
47
Cevapla
RADYOLOG
aman grev yapılmasın diye oyalama...
21
Cevapla
dr.mikro
1-aralık ayında tüm partilerin oy birliği ile meclisten geçen yasa neden uygulanmaz? kim engelliyor çıkın söyleyin...her iki mecburi hizmetimi de 6. bölgeden yaptım bir ay bile 4924 sözleşmeli maaşı alamadım.45 yaşında istediğim şehire gelebildim şimdi birlikte çalıştığımız mutlu azınlık 4924 ile
30
Cevapla
CEVDETT
ülkemizin avrupa birliğine üyelik sürecine döndü yahu bu iş. hep aynı terane.....................................
32
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir