Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarının özlük hakları mayıs ayında meclise geliyor! AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş detayları duyurdu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına yapılacak iyileştirmeler hakkında bilgi verdi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık çalışanlarının özlük hakları mayıs ayında meclise geliyor! AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş detayları duyurdu
AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN -  AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sağlık çalışanları ile ilgili yasal düzenlemeleri mayıs ayı içerisinde TBMM’ye getirmeyi planladıklarını belirtti.

Sağlık çalışanlarımızın maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlanacağını kaydeden Elitaş, “Bu kapsamda öncelikle tabip ve tabip dışı personelin sabit ek ödemelerinin merkezi yönetim bütçesine alınması sağlanarak görev aylıkları tek bir bordro ile ödenecektir” dedi.

Elitaş, bu uygulamanın üniversite hastaneleri için de hayata geçirileceğini ifade ederek “Döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane kalmayacak şekilde Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi daha etkin hale getirilecektir" dedi.

Elitaş,  hekimler ve sağlık çalışanlarının döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış sağlanacağını şu sözlerle belirtti:

"Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılarak yoğun ve özverili çalışan tabip ve tabip dışı personelin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacaktır.

Ayrıca, yapılacak düzenleme sonrası tabiplerimizin bordroya tabi maaşları dikkate alınarak emekli olduktan sonraki maaş kayıpları telafi edilecek şekilde emekli aylıklarında iyileştirme yapılacaktır.

Elitaş, sözlerini hemşirelerin de 3600 ek gösterge kapsamı altına alınacağını söyleyerek şu ifadelerle noktaladı:

“Burada vurgulamak isterim ki başta hemşireler olmak üzere diğer sağlık bilimi lisansiyerleri de 3600 ek gösterge kapsamı içine alınacaktır."                        


Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş: Mayıs ayında doktor maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi yapacağız


 

ak parti grup başkanvekili
mustafa elitaş
özlük hakları
sağlık çalışanları
Yorum (35)
Bülent
Ben herhangi bir iyileştirme göremedim. Gören varsa yazsın lütfen
159
Cevapla
Coşkun
Sağlık lisansiyerliler ve hemşireler 3600 olunca biz doktorlar kaç olacağız. En az 6400 olmamız gerekiyor.Eğer bu yapılmaz ve 3600 de kalırsak diğer personelle aynı maaşı almak gibi bir durum ortaya çıkar Buda alınan eğitime ve amir sıfatına ters durum yaratır. Bu konu çok önemli hiç kimse bundan bahsetmiyor.Ayrıca son tus sonrası bir defaya mahsus müstafilere eğitime başlama hakkı verildi. Son altı ay içinde usulüne uygun istifa edenlerde bir defaya mahsus istifa edilmemiş hakkı verilmelidir bu haksızlıkta giderilmelidir.
0
Cevapla
Zort
Emekliliği 50 yaşına indir yiprandik.ayni parayı alacaz demiş.nerede müjde zam
0
Cevapla
OpDrMS
şu rakamları açıklayın artık da acaba iyi bişey gelir mi ki diye düşünmeden rahatça istifa edelim
22
Cevapla
Selim
Zam mam yok yine bunlar doktorları çocuk kandırır gibi kandırma derdinde. En az yüzde 100 zam şarttır. 10 sene önce 5 bin dolar alıyordu herhangi bir hekim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir