İZMİR-Eğitim Seminerine İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İzmir Güney KHB Genel Sekreterliği ve misafir kurumlardan gelen katılımcıların yanı sıra çoğunlukla akademik ünvana sahip TÜBİTAK Ar-Ge programlarına ilgisi olan sağlık bilim insanları katıldı. Sağlık Bakanlığı, TKHK Ar-Ge Yapılanması, TÜBİTAK Ar-Ge Destekleri ve tecrübelerinin paylaşıldığı seminer 3 oturumda gerçekleştirilirken ilgi oldukça büyüktü. Katılımın yoğun olduğu seminerde 150 kişi misafir edildi.
Açılış konuşmalarını yapan İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Yaklaşık 150 kişiyle planladığımız bu toplantıyı, özellikle davet edemediğimiz diğer çalışanlarımız için önümüzdeki Mayıs ayında tekrarlamayı düşünüyoruz. Bir başka düşüncemiz ise yine Şubat ayında TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi düzenlemek. Bu eğitimlerin, özellikle TÜBITAK AR-GE Projesi içinde yer almak isteyen ya da daha önce yer almak için girişimde bulunmuş, sorun yaşamış, belki de red olmuş akademisyenlerimize faydalı olacağını umuyoruz. Bu düşüncemizi TÜBİTAK’a sunduk, onlardan bir geri dönüş bekliyoruz. Bizim ümidimiz Şubat ayı içinde bu toplantıyı da sizlerle birlikte organize edebilmek. Sonuç olarak biz İzmir’de Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği olarak kendi hastanelerimizde ve diğer hastanelerde AR-GE Projelerinin artmasına katkı sağlamak istiyoruz. Bugün burada, aramızda bizleri kırmayıp katkıda bulunan hocalarımız, yöneticilerimiz var ve kendilerine bizlerle oldukları için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bugünkü programı hazırlamada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, yöneticilerimize, bize ev sahipliği yapan Tepecik Eğitim Araştırma Hastanemize ve Yöneticisi Sayın Prof. Dr. Gökhan Akbulut’a teşekkürlerimi iletiyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
İlk konuşmacı olarak sözü alan Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü’nden AB Uz. Dr. Nejla Can Güler; “SAGEM, hedeflerinden birini sizin yapmış olduğunuz bu organizasyonla gerçekleştirmiş oldu. Çünki SAGEM’in AR-GE birimi olarak bizler sağlıktaki var olan potansiyeli ortaya çıkarmayı ve gerek TÜBİTAK projeleri gerekse Sağlık Bakanlığı’nın kendi projelerinde nicel ve nitel olarak sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Bugün yapacağımız eğitimi çok önemsiyoruz ve beni davet ettiğiniz için Genel Müdürlüğüm adına çok teşekkür ediyorum” dedi. “Sağlık Bakanlığı’nda Ar-Ge Destekleri ve Ar-Ge Yapılanması” konulu sunumu sonunda soruları yanıtlayarak konuşmasını bitirdi.
TKHK Eğitim Ar-Ge Daire Başkanlığından Rabiya Konukoğlu "TKHK ve Bağlı Kurumlarında Ar-Ge Yapılanması", TÜBİTAK'dan Ecz. Bilimsel Programlar Uzmanı Övgü Çelikler, "TÜBİTAK Ar-Ge Destek Programları", TKHK Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Ahmet Yeşilyurt"Bilimsel Çalışma Planlama Esasları ve Proje Yürütülmesinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri" ve son olarak TKHK Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Nurullah Çağıl "Bir Klinisyenin TÜBİTAK Proje Tecrübeleri" konulu sunumlarını yaparak katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.
Eğitim Semineri, kapanış konuşmasını yapan İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi verilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.