Medimagazin logo

GSK'nın Synflorix'i invazif pnömokok hastalıklarını önlemede yüksek etkili

GSK'nın Synflorix aşısı ‘nın invazif pnömokok hastalıklarını önlemede yüksek etkili olduğu gösterildi
GSK'nın Synflorix'i invazif pnömokok hastalıklarını önlemede yüksek etkili
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GlaxoSmithKline'ın (GSK) dünyada milyonlarca insanın hizmetine sunduğu Synflorix aşısının invazif pnömokok hastalıklarını önlemede yüksek etkili olduğu yapılan bilimsel çalışmalarla ortaya konuldu. Avrupa'da yürütülen bir çalışmada NTHI Protein D Konjüge aşısı Synflorix'in invazif pnömokokkal hastalığı önlemede % 93 - 100 gibi yüksek bir oranda etkili olduğu tespit edildi.

 

Dünyanın önde gelen yenilikçi ilaç ve aşı firması GlaxoSmithKline'ın (GSK) geliştirdiği konjüge pnömokok aşısı Synflorix'in hastalık üzerindeki etkisini incelemek için Avrupa'da yürütülen ilk randomize klinik araştırmasının sonuçları dünyanın önde gelen sağlık dergisi The Lancet tarafından yayınlandı.

 

Yapılan çalışmalar sonucunda GSK'nın geliştirdiği SynflorixTM aşısının bu bakterinin enfeksiyonuna karşı daha savunmasız olan 2 yaşından küçük çocuklarda invazif pnömokok hastalıklarını önlemede % 93 - 1001 gibi yüksek bir oranda etkili olduğu görüldü1. Bu çalışma, 47369 gönüllü çocuğun katılımıyla, Konjüge pnömokok aşılarının, invazif pnömokok hastalıkları üzerindeki etkilerini incelemek üzere bugüne kadar yapılmış en büyük çalışmadır.

 

 

Çok yüksek etkililik düzeyi

 

Fin İnvazif Pnömokok Hastalığı Aşı Klinik Çalışması tüm Finlandiya çapında yürütüldü ve ortalama iki yıl süreyle Synflorix etkililiği takip edildi. Alınan sonuçlar Synflorix’in yedi aydan küçük bebeklere üç doz (2+1) ya da dört doz (3+1) olarak uygulandığı zaman hastalığı önlemede yüksek etkili olduğunu gösterdi. Aşı serotiplerinin neden olduğu invazif pnömokok vakalarında etkililiğin, Synflorix 2+1 uygulandığı zaman %92, 3+1 uygulandığında 100% ve pnömokok serotiplerinden bağımsız etkililiğin olduğu gösterildi. Ayrıca daha büyük çocuklarda farklı idame programları ile de yüksek etkililiği gözlemlendi. Çalışma sırasında hiçbir güvenlik sorununa rastlanmadı.1

 

İnvazif Pnömokok hastalığı yüzünden 5 yaş altındaki çocuklardan her 40 saniyede

biri ölüyor

 

Aşı ile önlenebilen menenjit, zaatürre ve sepsis gibi invazif pnömokok hastalıkları dünya genelinde 5 yaş altındaki çocuklardan her 40 saniyede birinin ölümüne yol açıyor. Bunlar

çoğunlukla yoksul ülkelerde yaşayan çocuklar oluyor. Böylece hastalık her yıl beş yaşın altında yaklaşık 500 bin çocuğun ölümüne neden oluyor.

 

Randomize kontrollü klinik çalışmanın yanı sıra, dünyanın dört bir yanından alınan uygulama sonuçlarıyla etkisi kanıtlanan Synflorix için bugüne kadar toplam 33 klinik araştırma yapıldı.

 

GSK, ruhsatlandırıldığından bu yana 100 milyon doz tedarik ettiği Synflorix aşısıyla 90 ülkedeki çocuklara yardım elini uzattı. GlaxoSmithKline, umut verici araştırma sonuçlarının aşının ruhsatındaki endikasyonlara eklenmesi için yetkililere başvuruda bulunmaya hazırlanıyor.

 

Yenilikçi aşıları insanlığın hizmetine sunarak toplum sağlığının korunmasını ve geliştirilmesini destekleyen GSK’nın, ürünlerinin güvenli olmasına ve hasta sağlığının hiçbir zaman risk altına girmemesine öncelik verdiği, klinik çalışmaları en yüksek standartlara göre yürütmek ve bu çalışmalara katılan kişiler için potansiyel riskleri asgariye indirgemek için gayret göstermeye devam edeceği vurgulandı.

gsk'nın
synflorix'i
invazif
pnömokok
hastalıklarını
önlemede
yüksek
etkili
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir