Medimagazin logo

O doktor konuştu: Hedef haline getirildim

Geçtiğimiz günlerde Hastane de Kur’an kursu haberleriyle gündeme gelen ve hedef haline getirilen İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Ali Kasap, Star Ege Bölge temsilcimiz Ahmet Kaplan’a konuştu
Kaynak: STAR EGE
O doktor konuştu: Hedef haline getirildim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Ali Kasap kendisinin bilinçli olarak hedef seçildiğini belirterek, Hastanemiz personelinden gelen taleplere göre çeşitli sosyal faaliyetler düzenliyoruz. Müzik, İngilizce ve ahşap boyama kursları veriliyor. Hastanemizde 15 bayan personelimiz yönetimimizden talepte bulundular. İdaremizin bir tasarrufu değildi. Biz sadece bu demokratik talebe olumlu cevap verdik. Müftülükten eğitimci talep ettik. Diğer alanlarda olduğu gibi bu konuda da personelimizin demokratik hakkını kullanmalarını sağladık. Bunu Hastane de Kur’an kursu diye bazı sendika ve gruplar provoke etti” diye konuştu.

BAZI SENDİKA VE GRUPLAR PROVOKE EDİYOR
İzmir'de Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nde bir sendikanın mesai saatleri içerisinde kendilerinin ve idarenin izni, haberi dışında toplantılar organize ettiklerini açıklayan Hastane yöneticisi Op. Dr. Ali Kasap, hastanemizde görevli tüm hemşireleri mesai saatleri içinde toplamışlar. Hastane içinde toplantı yapıyorlar. Bizim idaremizden izinsiz mesai saatleri içinde toplantı yapılması yasal değil. Bizde bu konuda soruşturma açtık. Bundan sonra ki süreçte bir hedef haline getirilmeye başlandık diye konuştu.


Düzenlenecek olan son kurs faaliyetinin de bu çerçeve değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kasap, İngilizce, folklor, müzik diğer tüm sosyal faaliyetlerde olduğu gibi bize bu alanda da personelimizden bir talep geldi. Bizde buna olumlu baktık. Bu süreci bazı sendika ve gruplar provoke ederek hastane de Kur’an kursu diye kamuoyunu yanıltıcı ve bizi hedef gösterici bir manipülasyona girdiler” dedi.

PARANOYA ÜRETİLİYOR
Kasap, Kur’an eğitimi kursu açılmasıyla ilgili gelen talepler konusunda ki bilgileri aktararak süreçle ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Bize bir grup bayan personel gelerek, ‘Erkekler akşamları düzenlenen kurslara katılıyor ama bizim çeşitli nedenlerden dolayı öyle imkanlarımız yok. Biz Kur’an öğrenmek istiyoruz. Ama bunun için hiçbir imkana ve şartlara sahip değiliz. Burada çeşitli kurslar düzenliyorsunuz acaba bize bu konuda da yardımcı olur musunuz? Biz Kur’an öğrenmek istiyoruz. Diğer alanlarda nasıl kurslar açıyorsanız bize bu konuda da bir kurs açın. Biz çalışıyoruz başka imkanımız yok. Hastanemizde düzenlediğiniz kurslarda İngilizce gibi nasıl çeşitli kurslar veriyorsanız bizde bu konuda bir kurs istiyoruz’ diye bize isteklerini anlattılar. Bizde onların bu demokratik taleplerine olumlu cevap verdik. Müftülük kanalıyla bir öğretici temin ettik ve bu kursu açtık. Dışarıdan biri değil ki, devletin temsilcisi ve kurumları ile yapıyoruz. Yasadışı veya yasal olmayan bir durum değil. Hastanede Kur’an kursu diye bir paranoya üretiliyor.”


Her şeyin yasal olduğunu dile getiren Op. Dr. Ali Kasap, “13 kişinin üzerinde talep olursa çeşitli eğitim kursları düzenleniyor. Nitekim Halk Eğitim kanalıyla yaptığımız çeşitli alanlarda çok sayıda kurslarımız var. Saz, folklor, ney, kursu ahşap boyama, İngilizce gibi devamlı kurslar düzenliyoruz. Personelimizin motivasyonu içinde bu kursları önemsiyoruz. Bu nedenle de personelimizden gelen taleplere hep olumlu yönde baktık. Bunu da aynı çerçevede görmek gerekir. Personelin talebini değerlendirdik ve Müftülüğe bir yazı gönderdik. Müftülükte bu talebimize karşılık vererek bir personeli eğitimci olarak bize gönderdi. Bunda yasal hiçbir engel yok. Üstelik bizim idaremizin değil, personelin talep ettiği bir kurstu” dedi.

Bu kurs nedeniyle kendilerinin Fırat haber ajansı, evrensel gazetesi gibi kurumlardan sürekli arandığını ve neden bu kursu düzenlediğimizin sorgulandığını anlatan Kasap, “Artık aramalar taciz boyutuna vardı. Bizi adeta sorguluyorlar. Biz sadece bir demokratik hakkın yerine getirilmesini sağladık” diye konuştu.

Kasap, “Burada nasıl İngilizce, bağlama, ahşap boyama kursu açıyorsam Kur’an öğrenmek isteyenlerin taleplerini karşılamakta benim görevim. Bu ayrıca demokratik bir haktır. Bu hakkı engellemeye ne benim nede bir başkasının hakkı yok” diye konuştu.

MASUM BİR TALEPTEN Mİ KORKACAĞIZ
Bu kurs sonrasında bazı çevrelerin provokasyonlarını artırdıklarını ve kamuoyunu yanıltmaya çalıştıklarını belirten Hastane yöneticisi Op. Dr. Ali Kasap, “Bu kadar demokratikleşmenin olduğu bir dönemde bu masum taleplerden de mi korkacağız. Biz siyasetle ilgilenmeyiz. Biz masum bir eğitim programı yapıyoruz. Demokratik bir talep vardı. Bizde bu taleplere cevap verdik. Bu idarenin bir eğitim programı değildir. Talep edenlerin demokratik anlayış içinde bu taleplerini karşılamaya yönelik bir girişimdir. Bu eğitimi biz vermiyoruz ki. Hem kim neden korkuyor. Başka kurslar düzenlerken ses yokta, bu alanda yapınca mı suç mu oluyor. Bunu anlamıyorum” diye konuştu.

o
doktor
konuştu:
hedef
haline
getirildim
Yorum (32)
dr
dr bey seni destekliyoruz.o hastane miletin malı , TTB nin değil...
0
Cevapla
selim ileri
Kainatın yaratıcısı Allahın kitabı olan Kuran-ı kerim i öğrenmek demokratik bir haktır...başhekimi dik duruşu yüzünden tebrik ediyorum.
0
Cevapla
bülent ciğerci
doktor bey'i kutlar görevinde başarılar dilerim.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
yapın yapmasına da,o zaman başkalarının kürtçe öğrenme ya da alevi yurttaşlarımızın kendileri ile ilgili ya da ülkemizdeki gayrı müslimlerin benzer demokratik taleplerinin de karşılanması gerektiğini kafanızın bir köşesine yazın. talep yoksa da rahat olun. ama talep gelirse işiniz zor. o zaman yandı çiftçi leyla.
0
Cevapla
fatihh
bunu neyi tepki gösteriyorsalar.gayet güzel bir uygulama.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir