Medimagazin logo

İşte en yüksek ve en düşük döner sermaye dağıtımı yapan hastaneler

Kamu Hastanelerinde yapılan risk analizi sonucunda, mali riskin hem birlik bazında hem de hastane bazında arttığı görüldü
Kaynak: MEDİMAGAZİN - DR.İBRAHİM ERSOY
İşte en yüksek ve en düşük döner sermaye dağıtımı yapan hastaneler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığına bağlı Finansal Analiz Daire Başkanlığı Mali Analiz Birimi, Kuruma bağlı hastanelerin finansal röntgenini çekti. Birlik ve Tesisler Düzeyinde risk değerlendirmelerinin yapıldığı tabloda ek ödeme dağıtım oranları en yüksek ve en düşük olan hastaneler de yer aldı.

Birliklerde finansal risk artıyor
Birlik düzeyinde yapılan finansal risk durumu analizinde birinci derece risk grubunda 2013’ün sonunda 6 birlik varken, 2014 yılı sonunda bu sayı 15’e çıktı. İkinci derece riskli birlik sayısı da 22’den 30’a yükseldi. Birlik bazında risk analizi değerlendirildiğinde en borçlu hastaneler arsında Bolu Kamu Hastaneler Birliği 37 milyon 545 bin lira ile başı çekerken, Bolu’yu sırasıyla, Şırnak, Ardahan, Artvin, Hakkari, Diyarbakır, Gümüşhane, Çanakkale, Çorum ve Zonguldak Birlikleri izledi.
Mali risk açısından en iyi durumda bulunan birlikler ise sırasıyla, Amasya, Hatay, Denizli, Sivas, Kırşehir Kamu Hastane Birlikleri oldu.

Sağlık tesisi üzerinden yapılan risk analizinde ise yine 2013 yılına göre riskli hastanelerin sayısı arttı. Birinci derece riskli olan hastane sayısı 2013’te 60 iken 2014’te bu sayı 100’e çıktı. Finansal açıdanA1 Grubu hastaneler arasında en riskli hastane Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. A2 grubu hastaneler arasından en riskli olan Mardin Devlet Hastanesi olurken, B grubu hastaneler arasından en riskli hastane Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi oldu.



Yapılan analizde A1 grubu hastaneler arasından ek ödeme dağıtım oranı en düşük olan hastaneler sıralamasında İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi birinci sırada yer aldı. Türkiye ortalamasının yüzde 36.4 olduğu oranda, en yüksek ek ödeme dağıtım oranına sahip olan hastane ise Ordu T.C. Sağlık Bakanlığı - Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.

 

 

 

 

Bu yazının tüm hakları Medimagazin'e aittir. "www.medimagazin.com.tr" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

i̇şte
en
yüksek
ve
en
düşük
döner
sermaye
dağıtımı
yapan
hastaneler
Yorum (34)
DR CEM
DOKTORLAR BİRLİK HASTANELERİ ARASINDA DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞMALI. ADALETSİZLİK ÇOK FAZLA... YANİ BELLİ ARALIKLARLA DÜŞÜK DÖNER DAĞITAN HASTANE DOKTORLARI YÜKSEK DAĞITAN HASTANE İLE DOKTOR DEĞİŞİMİ YAPMALI.
0
Cevapla
dr.mikro
Aynı şehirde iki farklı devlet hastanesinde çalışanlar arasında bile uçurum var.Buna bir standart getirilmeli.Ek ödeme toplam gelirin %20-25 ni geçmemeli.Toplam gelirin %80 ni emekliliğe yansıyan temel ücret olmalı.
0
Cevapla
selim ay
yeni doğan uzmanları 24 saat neredeyse calışıyor .bu arkadaşların hakkını devlet nasıl odeyecek uyku yok her gun icap bunun karşılığını sen soyle sn muezzın.ayda benım gibi 2 nobet tutan meslektaşlarm halınıze şukredın.
0
Cevapla
bezgin
8 yıllık uzmanım....paramın hala birilerinin keyfine göre dağıtılmasına sinir oluyorum..ama...işin fıtratı böyle!
0
Cevapla
AYBERK TURKUCU
performans sistemi belimizi büktü. kimi alır 5000 ek odeme kimi alır 2000. imnsana en çok koyan bu adaletsizlik
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir