Yüksek Öğretim Kurumu doçentlik kriterleri ile ilgili değişiklikler yaparken başvuru temel alanlarını da değiştirdi. Yeni temel alanların Ekim 2011 tarihinden itibaren, yeni kriterlerin ise Nisan 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesine karar verildi.
Henüz Üniversitelerarası Kurulun web sayfasına konulmayan ve YÖK’ün sayfasından ilan edilen yeni değişikliklerden bir çok adayın haberi olmadığı tahmin ediliyor. Üniversitelerarası Kurul’un web sayfasında hala eski kriterler yer alıyor. Yeni yayın kritelerinde ise en önemli değişiklik yayın sayısının arttırılması olarak gözüküyor, yeni kriterlere göre başvurulan doçantlik alanlarıyla ilgili 8 makale isteniyor.
Yayınlarla ilgili yeni kriterler şunlar:
Başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili aşağıdaki özelliklerde; en az sekiz (8) adet makale yayınlamış olmak;
I. SCI, SCI-Expanded, SSCI veya AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış, doktora veya tıpta uzmanlık unvanı aldıktan sonra yaptığı çalışmalardan üretilmiş en az beş (5) adet özgün araştırma makalesi :
a. En az ikisinde adayın birinci isim olması gerekmektedir.
b. Diğer üç makaleden bir tanesi(birinci isim dışındaki) doktora ya da uzmanlık/yan dal uzmanlık tezinden üretilmiş olabilir.
c. Tıp ve Veteriner Bilimleri alanında en az bir yayının SCI, AHCI ya da SSCI kapsamındaki bir dergide olması gerekir.
II.Diğer makaleler (5 özgün araştırma makalesi dışında kalan 3 makale) uluslararası veya ulusal hakemli dergilerde de yayınlanmış olabilir (Bir tanesi derleme veya olgu sunumu olabilir).
Yeni Sağlık Bilimleri Temel Alanları için TIKLAYINIZ