Medimagazin logo

Yapay zeka, Japonya’nın ulusal tıbbi lisanslama sınavını başarıyla geçti

Japon araştırmacılar, ulusal tıbbi lisanslama sınavını başarıyla geçebilen üretken bir yapay zeka sistemi geliştirdi.
Kaynak: DHA
Yapay zeka, Japonya’nın ulusal tıbbi lisanslama sınavını başarıyla geçti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hükümete bağlı Ulusal Bilişim Enstitüsü (NII) liderliğindeki araştırmacılar, 'Büyük Dil Modeli' (LLM) sınıfı yapay zeka sistemi oluşturdu. 

Sistem 700 bini aşkın lisanslı tıbbi makale, yaygın tıbbi internet sitelerinden 16 milyon belge ile ders kitapları dahil kapsamlı bir veri seti kullanılarak eğitildi. Ulusal tıbbi lisanslama sınavında 'başarı eşiğini aşabilen' sistem, küresel bazda geliştirilen LLM modelleri arasında da en yüksek puanlardan birine ulaştı.

Üniversite, araştırma enstitüsü ve özel şirketler dahil yaklaşık 40 kuruluşun iş birliğiyle üretilen yapay zeka sisteminin ön muayene sonuçları doğrultusunda olası teşhisler önerebildiği bildirildi. NII projesi çerçevesinde yeni sistemin klinik tedaviyi desteklemek, operasyonel verimliliği artırmak için kullanılması planlanıyor.

 

 


 

japonya
yapay zeka
ulusal tibbi lisanslama sinavi
Yorum (2)
aa
soru 1 uzaktan geliyorum randevusuz baksan ne olacak? soru 2 : ben de acilim niye o önce giriyo? soru 3 önceki doktor maluliyet oranını daha yüksek verdiydi niye öyle? hadi yapay zeka ; hadi çöz…..muayene en kolayı… geçiniz efendim
1
Cevapla
Kamil Usta
endokrinoloji, romatoloji, aile hekimligi, nefroloji, dahiliye gibi kisacasi invaziv bir tarafi olmayan her bolum, yapay zeka tarafindan yapilabilir ve bu bolumlerde onumuzdeki 5 yil icinde dramatik degisiklikler gorecegiz. kimse yapay zeka sorumluluk alamaz demesin, halledilir kolaylikla.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir