Medimagazin logo

SGK'ya soruyorum

Kaynak: MEDİMAGAZİN OKUYUCU KÖŞESİ
SGK'ya soruyorum
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Değerli Meslektaşlarım,
 
    Uzun yıllar  ssk hastanesinde çalıştıktan sonra sgk da görev yapıp emekli oldum.Halen özel bir hastanede uzman hekim olarak görev yapmaktayım. Gerek medyada gerekse medimagazinde hekimlerin fazla reçete yazdığına ,ilaçtaki israfa yönelik haberler  yapılıyor. Sgk  da çalışmış bir hekim olarak
 
--- İlaçta amaç sadece az para ödemek midir?


--- Uygulanan tasarruf  tedbirleri doğru olmakla beraber daha ötesi olmadığının göstergesi Türkiyeye yeni ilaç girmemesi değilmidir?


--- Sağlık Bakanlığı ile yapılan global bütçe anlaşması sonucu kontrol edilmeden ödenen hastane faturalarında amaç sadece belli oranda kesinti yapılarak ödeme yapmakmıdır? Kim hangi işlemi doğru yapmış ,hangi tıbbı malzemeyi  doğru kullanılmış neden incelenmemektedir.


---  Sgk sağlıkta bir geri ödeme kuruluşu ise neden hekim-eczacı ağırlığı yerine idari kadrolarla idare edilmeye başlanmıştır.?


--- Günde 300 reçete yazan hekimlerin yazdığı ilaçlar hastalar tarafından alınmış ve kullanılmışsa suistimal bunun neresinde?


---- Özel ve üniversite hastanelerinde çalışan bir hekimim kullandığı tıbbı malzeme Suta göre ödenmiyorken ,Sağlık Bakanlığında çalışan bir hekimin aynı malzemeyı hastaneye aldırarak kullanması ne derece hukukidir?


 ---- Özel hastane ve üniversite hastane faturaların değişik illerde kontrol edilmesinin yarattığı mağduriyetin ne zaman farkına varılacakdır?

Saygılarımla

T.K.

sgk'ya
soruyorum
Yorum (4)
global butce
Sayın meslektaşım Her ne kadar rakamlar gizlensede sağlık bakanlığı günlük mhrs randevu verileri bile 2.ve 3. basamak sağlık bakanlığına bağlı devlet hastaneleri muayene sayısını verir.Artı kapıdan direk başvuranlar ve uyanık acil başvuruları. Kısaca tüm türkiye sabah kalkıp hastaneye gitse sgk sağlık bakanlığına global bütçede yazılı olanı ödeyecektir ki,bu para bence çoktan bitti,"bakınız sgk açıklamaları" şu anda bence sağlık bakanlığı 2. basamak kuruluşları özel hastanelerin misli miktarda fazla hasta bakmasına karşın aynı parayı almaktadır,bakınız sgk aylık istatistikleri.o yüzden fatura kontrolü demek bence kamu zararını net ortaya koyar ki yorumunu size bırakıyorum.
0
Cevapla
bora kurtulus
Siz neyin savunmasını yapıyorsunuz da dr ları haksız duruma düşürüyorsunuz. 3 dk'dan günde 300 reçete 900 dk eder, bu da günde 15 saat eder.. olacak şey mi.. tabi oturup evinizde veya veya özel hastanenizdeki odanızda daha önceden başvurmuş hastaların kimli bilgilerini kullanarak herkese 3 güne bir ve ekip olarak yazmadıysanız imkansız bu.. şimdi ben yazarım diyeceksiniz ama sgk da bunu yemez malesef, hiçkimseyi inandıramazsınız. çok ayıp..
0
Cevapla
s.a
acilde tek hekimsen 300 reçete yazarsın .arkadasımızın demek istedği fazla recete yazan neden suçlu görüyor.tesbitleri çok doğru .tebrikler
0
Cevapla
Erdem çevik
Merhaba SSK lı çalışan biriyim aynı zamanda çiftçilik yapıyorum dolayısıyla çks belgem var olası iş akdimin feshinde işsizlik maaşı alabilirmiyim
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir