Medimagazin logo

Sağlık Bakanı somut bir rakam vermedi; 'Sabırsızlıkla saygınlığınızı riske atmayın' dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, inançsızlıkların sonucunun itibar kaybı olabileceğini belirterek "Hekimlikte saygınlık kaybına izin veremeyiz. O saygınlık, yarın zaten alınacak sonuçlar için bugün gösterilen sabırsızlıkla da riske atılmamalı" dedi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanı somut bir rakam vermedi; 'Sabırsızlıkla saygınlığınızı riske atmayın' dedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün TBMM'de gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Sağlık çalışanlarının özlük haklarının bu ay TBMM'de olacağını belirten Koca, açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımda bulundu.

Sağlık Bakanı: Özlük hakları ile ilgili çalışma bu ay TBMM'ye gelecek

Sağlıkta şiddet ve malpraktis konularında "tarih yazacak" adımlar atıldığını belirten Koca,  yapılacak düzenlemelere karşı inancı olmayanlar için de bazı açıklamalarda bulundu.  "Yarın alınacak sonuçlar için bugün gösterilen sabırsızlıkla saygınlık riske atılmamalı" diyen Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir meslek grubu için yapılmamış olan çalışma, sağlıkta şiddete karşı yapıldı. Sağlık çalışanlarımıza, hekimlerimize yönelik şiddet suçları, katalog suçlar kapsamına alındı. Tutuklu yargılama bakımından cinayetle aynı kategoriye girdi. Bu ciddiyetin çözemeyeceği sorun yoktur.

Malpraktis davaları, hekimliğin tüm dünyada karşısında aciz kaldığı bir sorundur. Hastanelerin altında avukatlık büroları açılmasına yol açacak kadar. Türkiye, Malpraktis sorununu kökten çözdü. Bundan böyle kasıt olmadıkça rücu olmayacak. "

"Bu inançsızlıklarının sonucu itibar kaybı olabilir"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan müjdelerin hayata geçirileceğini söyleyerek inançsızlıkların sonucunun itibar kaybı olabileceğini şu sözlerle belirtti:

"Hekimler, sağlık çalışanları Cumhurbaşkanımızın 5 müjdesinin art arda hayata geçtiğini biliyor ve bilmeli. 5 maddenin 5’i, tekrar yazılması mümkün olmayacak bir tarihi yazacak. Bu öyle bir değişim ki, inanmayanlar için bu inançsızlıklarının sonucu itibar kaybı olabilir.

Hekimlikte saygınlık kaybına izin veremeyiz. İnsanımızın gönlündeki yerimiz pandemideki yerimiz gibi olmalıdır. Hiçbir hekim, bu yerin şüpheyle karşılanmasına izin vermemelidir. O saygınlık, yarın zaten alınacak sonuçlar için bugün gösterilen sabırsızlıkla da riske atılmamalı."


 

bakan koca
itibar
sayginlik
tbmm
saglik calisanlarinin ozluk haklari
Yorum (30)
Radyolog
bakanım yoruldunuz tamam haklısınız ama hekimler adına yapmadıklarınız yapamadıklarınız ve bu konulardaki açıklamalarınız ,hakikaten komik !!hatta trajikomik!!! oldu .
14
Cevapla
MİSAFİR
bekleye bekleye aradan 6-7 ay geçmiş , buna sabır taşı bile çatlar... varsın yalan söyleyeceğimize , aldatacağımıza , oyalayan biri olacağımıza sabırsız olalım daha iyi
15
Cevapla
Dr
yeter artık ya..yeter artık.. yeter, yeter, bıktık artık..
12
Cevapla
mehmet bilen
sayın bakanım, yeni birşey söylemeyecekseniz lütfen artık açıklama yapmayın.boşuna okumak için vakit harcamayalım, yapacak daha önemli işlerimiz var..........
17
Cevapla
Selim Hatipoglu
size sayin bakanimizin ne demek istedigini yazayim: size bir duzenleme yapilacak, ama sizin istediginiz gibi olmayacak, hakkiniza razi olmaniz sizin icin hayirli olani. sesiniz fazla cikiyor, size pandemi doneminde olusan sempatiyi ac gozluluk ederek kaybediyorsunuz. meali budur
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir