Medimagazin logo

Müezzinoğlu: Hocalar ister cumartesi ister pazar çalışsın

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Sağlık-Sen Sendikası'nın 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği iftara katıldı.
Müezzinoğlu: Hocalar ister cumartesi ister pazar çalışsın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çok sayıda sağlık personelinin katıldığı iftarda konuşma yapan Müezzinoğlu, 500 bin sağlık çalışanına teşekkür ederek, "75 milyonun huzurunda, başımız dik, alnımız açık dünyaya örnek olma noktasına geldiysek sizlerin sayesinde geldik. Yarınlarınız bugünden daha iyi olacak" dedi.

Sağlık personelinin güvenliği

Sağlık personelinin yaşadığı güvenlik sorunlarına değinen Müezzinoğlu, "Biz hekimle hasta arasına daha çok kanunla, daha çok güvenlik gücü koymak istemiyoruz. Çünkü hasta-hekim ilişkisinde zaman zaman anne-baba, eşler arasındaki ilişkinin ötesinde bir iletişim, güven vardır. O güveni, o saygınlığı kanunlarla veya güvenlik güçlerinin araya girmesiyle sağlamaktan yana değiliz. Şiddet uygulamada bunu alışkanlık haline getirenlere de cezaların en ağırının verilmesiyle ilgili torba kanununda var. Benim hemşireme, doktoruma, sağlık çalışanıma dokunana biz çok daha farklı bir dokunmayı hakimlerimize yetkileri arttırarak vereceğiz" şeklinde konuştu.

Tam gün yasası

İftar sonrasında bazı sağlık çalışanlarının sorularını cevaplayan Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Müezzinoğlu tam gün yasası ile ilgili sorulan soruya,"Üniversite hocalarımız üniversitelerinde kalsınlar. Bütün birikimlerini, emeklerini, orada hastalarına aktarsınlar. Mesai sonrası mesailerini de üniversitelerinde muayenehane gibi çalışsınlar" diyerek şöyle devam etti:

"Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yine aynı payları devam etsin, ama mesai sonrasında hocalarımıza muayene olmak isteyen hastalarımız hocalarımızın üniversitedeki ofislerine gelsinler. Katılım payı olarak muayene ücreti ve ilave sütun yüzde 50'si kadar bir miktar ödeyecekler. Dolayısıyla hem üniversite hocalarımız birikimlerini mesai sonrasında da hastalarına üniversitede aktarmış olacaklar, hem de maddi anlamda arzu ettikleri imkanı yakalamış olacaklar. İster cumartesi ister pazar ne zaman istiyorlarsa normal mesai sonrası yine fakültelerinde devam etmelerini istiyoruz."

Hocalara sözleşme düzenlemesi

Müezzinoğlu, üniversitelerde kalan hocaların Türkiye genelinde veya yurt dışında onların birikimlerine eğitim amaçlı, uygulama amaçlı ihtiyaç duyulduğu takdirde sözleşme yapılabileceğini belirterek şunları kaydetti:

"Üniversite yönetimlerimiz sözleşme yaparak gerek vakıf üniversiteleri gerek özel üniversiteler olsun belirli sürelerle birikimlerini aktarmalarını sağlayacak bir düzenleme getirmeyi düşünüyoruz. Kadronun yüzde 5'i olarak bir kadroya böyle bir düzenleme getirmeyi düşünüyoruz. Diğeri de üniversiteye dönmemiş bazı hocalarımız dışarıda kalabilir. Bunların birikimlerinden yine eğitim ve uygulama amaçlı üniversitelerimiz istifade etmek isteyebilirler. Yine üniversite yönetimlerimize dışarıda kalmış hocalarımıza kadrosunun yüzde 5'i kadar kullanma gibi sözleşmeli olarak hakkını vermeyi düşünüyoruz. İnşallah ekimin ilk haftası gibi bunu yasalaştırmış olacağız."

müezzinoğlu:
hocalar
ister
cumartesi
ister
pazar
çalışsın
Yorum (9)
zavallı akademisyen
Sağlık Bakanı eskisini aratmıyor yalnız kendisi daha espirili.
0
Cevapla
drer
eski bakan bu işleri dahaiyibiliyordu.korkarım ki bu bakan onun eşdeğeri değil.öbürü şimdiye değin herşeyi halletmişti.şimdiki sağlık sektörü eski bakanın baştan aşağı kadroları sayesinde ayakta duruyor.
0
Cevapla
Dr Hakan
Bilmem farkında mısınız ama bizler de insanız çoluk çocuk sahibiyiz, 7/24 bankamatik değiliz...
0
Cevapla
ali söyler
nihayetinde sonunda olması gereken yöntem budur.hocaların mesai saatleri haricinde üniversitede özel hasta bakmalarının yolu açılmalı,tatminkar bir ücret belirlenmelidir.hem bu sayede de, akademik ünvanlı tıp doktorlarının(ki bu ünvan sadece üniversitede kullanılabilir) serbest muayenehanecilikte bu ünvanlarının kullanımıda ,haksız rekabet açısından düzenlenmiş olur.işin de doğrusu budur.
0
Cevapla
kamil ömür
Genel bütçeden 3 kuruş para vermemek için söylenenlere yapılmak istenenlere bakın.Yok efendim cumartesi pazar çalışın.Bütün hekimlere işyeri hekimliği hakkı vereceğiz.Bir kardeşimizde soruyor biz boşuna mı kursa gittik işyeri hekimi belgesi aldık.Diğeri soruyor ben asistanım bende yapabilecekmiyim.Kemal Sunal'ın bir filminde vardı mesela yani.Bakan yürürlüğe girmesi ertelenen yeni işyeri hekimi genelgesine göre yüzeyel konuşuyor.Hani 10 kişi çalıştıran işyeri bile işyeri hekimi bulundurmak zorunda olacak genelgesi.Bunun detaylerı belli değil.Belge muhtemelen gerekecektir.Yalnız burada da bir hinlik var.Doktora ücreti yine bütçeden vermiyorlar.İş yerine topu atıyorlar.10 kişi çalıştıran işyeri sana kaç para verir.Aylık 500 lira al sana ek gelir.Kontenjanlar olmuş 11936. İstanbul Tıp okul birincisi kontenjanı ile birlikte 498 kişi alıyor.Bu çocuklar nasıl eğitim görecek kliniklere nasıl sığacaklar? Bunları alacak amfi var mı? Bir de yenilenme projesi nedeniyle yıkım var.Bütün meslekleri bitirdiler bir tıp kalmıştı onu da bu kontenjanlarla hekim açığı hekim açığı diye diye bitirdiler.Seneye artan kontenjanlı hekimler mezun olmaya başlıyor.Önce 6500,sonra 7600,daha sonra 8700,9500,10500,11936 şeklinde mezunlar gelecek.Devlet bunları hangi hastaneye,asm ye tsm ye atayacak hep beraber göreceğiz.Bir faydası olacak bugünlerde çok konuşulan acilde nöbeti kim tutacak mevzusu ortadan kalkacak.Sonra işsizlik atanamama başlayınca kontenjanlar kısılacak o dönemde tıp isteyen öğrenciler dezajantajlı duruma düşecek.Yani sonuç olarak plansız programsız iş yapmak maalesef bizim doğamızda var.Demek ki 20 yıldan beri her yıl 5000 hekim mezun olacağına 7000 olsaymış bu açık !!! olmayacakmış.Bu kadar korkunç kontenjan artışına da gerek olmayacakmış.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir