Medimagazin logo

Hastane ve doktor hakkında 126 bin lira tazminat davası açıldı

İstanbul'da kas gevşetme ameliyatı sonrasında kangren olan bacağı kesilen 10 yaşındaki Umut Uysal'ın ailesi, ihmalleri oldukları gerekçesiyle özel hastane ve ameliyatı yapan iki doktor hakkında 126 bin liralık tazminat davası açtı.
Kaynak: CİHAN
Hastane ve doktor hakkında 126 bin lira tazminat davası açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Söğütlü ilçesinde yaşayan Nihat ve Selma Uysal çiftinin üç çocuğundan en küçüğü olan spastik engelli Umut, daha iyi yürüyebilmesi için 11 Kasım 2011'de İstanbul'daki özel bir hastanede edildi. Ameliyattan bir gün sonra taburcu edilen Umut'un sağ bacağı kangren oldu. Durumu ağırlaşan çocuğun sağ bacağı ameliyattan 12 gün sonra dizin üst kısmından kesildi. Umut'un kesilen bacağına protez takıldı.

Doktorun muayenede, "Çocuğunuz ameliyattan 2 ay sonra buradan top oynayarak çıkacak." dediğini ileri süren Uysal ailesi, çocuklarının bacağının kesilmesinde ihmalleri oldukları iddiasıyla ameliyatı yapan doktorlar M.K. ve T.Y.E. ile özel hastane hakkında Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 126 bin liralık tazminat davası açtı.

Baba Nihat Uysal, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na yaptığı açıklamada, spastik engelli çocuklarının 7 yıldır çeşitli hastanelerde tedavi gördüğünü söyledi.

Tedaviler sonucu çocuğunun yürümeye başladığını kaydeden Uysal, şunları söyledi; "Yürümeye başlayınca kas gevşetme ameliyatı önerildi. İstanbul'daki özel bir hastanede ameliyat ettirdik. Bize ameliyatın çok iyi geçtiğini söylediler. Çocuğun iki bacağı alçıya alındı. Alçıya alındıktan bir gün sonra çocuğun bacağında morarma meydana geldi. Bunu hocaya söyledik. 'Bir hafta, 10 gün bu çocuğun bacağı böyle gidecek' dediler. Bir gün sonra taburcu olduk. Beş gün sonra çocuğun ayağı biraz daha morardı. İstanbul'a hastaneye götürdük. Alçıya açıp bakmak yerine oynattılar. 'Bu ayakta hiçbir şey yok' diye geri gönderdiler. Beş gün sonra yine hastaneye gittik. Bu sefer alçıyı hocanın kendisi açtı. Bir baktık ki alçıyla beraber etleri yere döküldü. Bize 'çocuk kangren olmuş' ifadesini kullandı. 'Kan pıhtılaşmasından oldu' dediler. Sonra anjiyo oldu. Zehirlenme olunca 'çocuğun ya ayağını alacağız ya da mezara gidecek' dediler. Mecburen ayağını aldırdık."

Ameliyattan önce muayene sırasında doktorun kendilerine "Bu çocuk 2 ay içinde top oynayacak." dediğini ileri süren Uysal, "Bize 'İzmit'teki doktorlar bu çocuğu neden yürütememiş' diye sitem etti. Ama kendi de yürütemedi. İhmali olanlar hakkında tazminat davası açtık." diye konuştu.

"EN ÇOK BİSİKLETLERİMİ ÖZLÜYORUM"

Anne Selma Uysal ise ilköğretim 4. sınıf öğrencisi olan çocuğunun bacağının kesilmesinde doktorların ve hastanenin ihmali olduğunu öne sürdü. Yürümeye başlayan çocuklarının bacağı kesildikten sonra bisikletine hasret kaldığını anlatan anne Uysal, "İhmal ve bakım olmadığı için çocuğumuzun ayağını kaybettik. Biz bisiklet kullanmaya dahi başlamıştık. Bize 'top oynayarak çıkacak' dediği için ona güvendik. Yürümeye başlayan çocuğumuz şimdi bisiklete bakarak hasret gideriyor. Arkadaşlarıyla oynayamaz hale geldi. Çocuğumu okula kucakta götürüyorum." şeklinde konuştu.

Bacağı kesilen Umut da en çok bisikletlerini ve koşmayı özlediğini ifade ederek, "Doktorların ihmali var. Doktor bana 'İki ay içinde top oynayarak bu hastaneden çıkacaksın' dedi. Ama ben bir ay içinde yataktan çıkamadım." ifadelerini kullandı.

hastane
ve
doktor
hakkında
126
bin
lira
tazminat
davası
açıldı
Yorum (11)
drfeq
Bu davalar gerçekten çok büyük ekmek kapısı oldu insanımıza, çalışarak bir ömür boyu göremeyeceği parayı alacak bir seferde, yiyebilmek nasip olursa tabi
0
Cevapla
Murat çelikten
Bu tip ameliyatları devlet hastanelerinde yapmamak gerektiği gibi özelde de 50-60 milyara yapmak lazım. Kusura bakmayın ama bizde parayı çöpten toplamıyoruz. Bir hatamızda 5-10 yılda kazandığımız tazminata gidiyor. Hata yapınca yada komplikasyon gelişince arkamızda duran kimse kalmıyor maalesef. Devlet hastanelerinde hiçbişeye dokunmamak lazım artık. Poliklinik yapıp aldığın dönere şükür diyeceksin. Doktorluk ve enayilik farklı mesleklerdir.
1
Cevapla
Taha
Tıbbi uygulamada ihmaller ya da yanlışlıklar varsa dava açılması normal. Diğer mesleklerde olduğundan daha kötü sonuçlar doğurabilir tıp alanında yapılan hatalar. Tazminat ve cezaların avrupa ülkeleri seviyesine getirilmesi gerekir. Bu sayede mesleki hatalar azaltılabilir.
0
Cevapla
RKTR
"Uzlaşma"ya gidilebilir. Böylelikle, en geç 3 ay içinde aile parasını doktordan almış olur.
0
Cevapla
erkan taş
Taha bey, yorumunuz tek taraflı olmuş. Cezaların avrupa standartlarında olması gerektiğini söylüyorsunuz.. Doktora yapılan ödemelerin de avrupa standartlarında olması gerektiğini de belirteydiniz kabul edilebilir bir yorum olurdu..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir