Medimagazin logo

Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesinde '10. Sepsis Sempozyumu' düzenlendi

Türk Yoğun Bakım Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen 10. Sepsis Sempozyumu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesinde gerçekleştirildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesinde '10. Sepsis Sempozyumu' düzenlendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Kan zehirlenmesi olarak bilinen ve vücudun, enfeksiyonlara karşı düzensiz yanıt vermesi nedeniyle ortaya çık sepsis, dünyada her yıl 12 milyon insanın ölümüne yol açıyor.

Ciddi hayati riskler taşıyan sepsite erken tanı hayat kurtarıyor, bu nedenle de sepsise yönelik farkındalığının artırılması büyük önem taşıyor.

Bu amaçla, yılın her 13 Eylül günü “Dünya Sepsis Günü” olarak kabul ediliyor.

Dünya Sepsis Günü kapsamında Türk Yoğun Bakım Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen 10. Sepsis Sempozyumu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın'ın katılımıyla Ankara SBÜ Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Organizasyon komitesinde Prof. Dr. H. Levent Yamanel, Prof. Dr. Sema Turan, Doç. Dr. Gürhan Taşkın ve Doç. Dr. Hayriye Cankar Dal’ın yer aldığı sempozyumda, sepsis tanı ve epidemiyolojisi, son sepsis kılavuzu ve sepsiste antimikrobiyal yönetimi gibi birçok konu masaya yatırıldı.

 

dunya sepsis gunu
gulhane egitim ve arastirma hastanesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir