Medimagazin logo

Biyokimya uzmanı olamak isteyenlere tavsiye

Kaynak: MEDİMAGAZİN OKUYUCU KÖŞESİ
Biyokimya uzmanı olamak isteyenlere tavsiye
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

15 yıldır bir devlet hastanesinde biyokimya Uzmanı olarak görev yapmaktayım.6 yıllık tıp eğitimi ve Biyokimya Uzmanlığı Eğitimi sonrası çalıştığım hastanede gördüm ki klinisyen meslektaşlarımın büyük çoğunluğu yaptığım iş hakkında yeterli bilgi sahibi olmamalarına bağlı Bana empati kuramadıklarını gördüm. Hatta bazılarının duygularını tarif için empati kelimesi hafif kalır. Resmen antipati duyan arkadaşlarımızın da olduğuna şahit oldum.Böyle bir ortamda çalışmak biz laboratuar uzmanları için oldukça zordur.Çünkü bu antipatilerin bizlere muhtelif menfi geri dönüşleri de olmaktadır.

 

Bundan sonra Biyokimya Uzmanlığı seçecek genç meslektaşlarıma bu hususu da göz önünde bulundurmalarını tavsiye ederim.

 

Dr.Sibel Özdemir

biyokimya
uzmanı
olamak
isteyenlere
tavsiye
Yorum (18)
isa çevrük
eeee, kardeş ne diyorsun, ne demek istiyorsun. Editöre de helal olsun ki amacı maksadı mesajı belli olmayan boş, saman gibi bir yazıyı koymuşlar buraya.
0
Cevapla
isa çevrük
Ayrıca, antipati ile bakanlar da olabilir. Bu yıllarda hasta ile bire bir muhatap olmayan bir doktorluk kadar daha güzel ne olabilir ki?
0
Cevapla
mete demir
yani hic bilmesek, yazınızı okuyan da oturur aglar halinize....egri oturup dogru konusalım..ogrenci tıp fakultesini bitirdiginde gercekten doktor olup olmama konusunda karar verir..ya biyokimya,derma,ftr,anatomi vs gibi suya sabuna dokunmadan dr.olacagı bransları secer..ya da gercekten dr. olur..cerrahi secer..tabii bunu hayatı boyunca elma dısında bir sey kesmemis olanlar anlamayabilir....simdi de "kendim ettim kendim buldum" der.işi sadece imza amak olan bir biyokimyacı aglıyorsa, cerrah ne yapsın.kim bilir......
0
Cevapla
Mahmut Bozkurt
Dr. Sibel Hanıma içtenlikle katılıyorum. Malesef laboratuvar uzmanları sadece meslektaşlarının gözünde değil, aynı zamanda bakanlık yetkililerinin gözünde de gereksiz, hastaneye gelir getirmeyen, olmazlarsa da iş yürür bir pozisyondalar. Laboratuvar uzmanı olmazsa da laboratuvarların teknisyenler tarafından yönetileceği gözüyle bakılıyor. Yeni döner sermaye yönetmeliği 6 temmuzda yayınlanmasına rağmen laboratuvar uzmanlarıyla ilgili yönerge hala yayınlanmamış. Oysa hastaneye yolu düşen hemen hemen her hastanın yolu mutlaka laboratuvardan geçmektedir. Klinisyenler tetkik sonucu olmadan sadece klinik bulgularla hastayı değerlendiemez. Laboratuvar uzmanlarının kıymeti ancak laboratuvar uzmanı olan ve uzmanı olmayan hastaneler karşılaştırıldığında ortaya çıkmaktadır.
0
Cevapla
f.k.
Biyokimya ve mikrobiyoloji uzmanları hastanelerin üvey evlatları olmuş durumda.Bakanlık ta bu durumun sürdürülmesi için elinden geleni yapıyor.Yazıklar olsun !
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir