Medimagazin logo

Danıştay 1.5 milyarlık kararda SGK’nın savunmasını almamış

ALES kararı ile eleştirilerin hedefi haline gelen Danıştay’ın, devlete 1.5 milyar liralık ek yük getiren ‘karekodsuz ilaçların kabul edilmesine’ yönelik kararını da savunma almadan verdiği ortaya çıktı.
Kaynak: STAR
Danıştay 1.5 milyarlık kararda SGK’nın savunmasını almamış
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 1 Ocak’tan itibaren karekodsuz ilaçların bedeli devlet tarafından ödenmemeye başlandı. Türkiye Eczacılar Birliği, kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için 4 Ocak’ta Danıştay’da dava açtı. Danıştay, SGK’ya savunma için 30 günlük süre verdi.

Daha savunma bile gelmeden Danıştay 10. Dairesi, dilekçeyi ele alarak, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar, devlete tam 1.5 milyar lira ek yük getirdi.

danıştay
1.5
milyarlık
kararda
sgk’nın
savunmasını
almamış
Yorum (5)
onur çağdaş
bu danıştayın işleyişini ben anlayamadım. Adamlara malpraktis tarzı birşey getirmek lazım
0
Cevapla
ahmet aslan
sayın!!!! sgk yetkilileri,danıştayın bu kararı sonrasında devlet nasıl oluyoda 1,5 milyarlık ek yük altına giriyo...zaten ödemiyosunuzki şu andada geçici karekodları....yeter artık kelime oyunlarıyla iş yapmayın.
0
Cevapla
Mehmet Mavi
İdarenin savunmasını verecek süreye kadar yürütmeyi durdurma kararı verilmesi hem yasal, hem de hukuka uygun. İdare savunmasını verdikten sonra yürütmeyi durdurma kararını tekrar gözden geçiriyor. İdare savunmasını verene kadar geçen sürede dava açan mağdur olmasın, telafisi mümkün olmayan durumlar ortaya çıkmasın diye var yürütmeyi durdurma.
0
Cevapla
a.s
SGK çuvalladın yaptığın hata ile . Zaten 3 aydan beri geçici karekodlar küpür kesilerek fatura ediliyordu. Eğer niyetin sanal kodlar potansiyel suçlu gözüyle bakılıyorsa tüm kibritler ormanı yakabilir mantığı ile satışını durdurma gibi komik bir şey. Niyet suistimali önlemek olsaydı satış durdurulmaz, onun yerine stok zararında İTS sistemine kayıt yapıldığı gibi ortaklaşa bir çalışma yapılır sadece gerçek anlamda olan geçici kodlar için bir aktivasyon yapılırdı. Asıl amaç son indirim dalgasından sonra Eczacıbirliğinin meslek hakkı taleplerini gölgelemek ve bertaraf etmek idi güldürmeyin adamı.
0
Cevapla
mazlum okumuş
Tabii ki savunma ister, savunma gelene kadar yürütmeyi durdurur, savunma gelince de nihai kararını verir. Aksi takdirde başta eczacılar olmak üzere birileri "mağdur" olur.Tabi doktorun, eczacının, diyetisyenin, gıda mühendisinin, psikoloğun, özetle okumuşların mağduryeti AKP ve yandaşlarını ırgalamaz. Onların gözbebeği bir paket makarnaya oyunu veren, hayatında vergi vermemiş, asla da vermeyecek olan, üretmeyen, devlet arazisini kapatıp 10 sene sonra tapusunu alıp apartman sita sahibi ve ev sahibimiz olarak gerine gerine bize hava atan ama hala kaçak elektrik kullanıp, vergi kaçırıp sürekli affedilen ama hala mağdur edebiyatı ile kendini gerçek vatandaş bizi geçici parazit birikintileri sanan AKP tabanı. Hem ALESle bu konunun alakası ne. Maksat yargıya çamur atıp iktidara yardımda bulunmak.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir