Medimagazin logo

Kanada'da hasta yakınları acil servis ekiplerine saldırıyor

Kanada'nın en kalabalık kenti Toronto'da acil sağlık ekipleri, hayatlarını kurtardıkları hastalar ile yakınlarının saldırılarından şikayetçi.
 Kanada'da hasta yakınları acil servis ekiplerine saldırıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Toronto St. Michael's Hastanesi araştırma ekibinin, kısa adı EMS (Emergency Medical Services) olan Acil Sağlık Hizmetleri biriminde çalışan 1381 kişiyle yaptığı araştırmada, katılımcıların 3'te 2'si, hasta ve yakınları tarafından sözlü ve fiziksel saldırı ya da cinsel tacize maruz kaldığını beyan etti.

EMS görevlilerinin yüzde 67,4'ü, kendilerine sözlü saldırıda bulunulduğunu açıklarken, yüzde 43,5'i ya kendisinin ya da ekip arkadaşının hasta yakınları veya beraberindeki arkadaşlarınca tehdit edildiğini söyledi.

Yüzde 26,1 oranındaki EMS görevlisi de fiziksel saldırıya uğradığını belirtti. Bunlardan yüzde 92,3'ü saldırıdan hastaları sorumlu tuttu.

Cinsel tacize uğrayan çalışanların sadece yüzde 2,7'si bunu amirlerine rapor etti.

-Şef Raftis: "Performansı olumsuz etkiliyor"

AA'ya konuşan Toronto Acil Sağlık Hizmetleri Şefi Paul Raftis, hoş olmasa da bu zorluğu her gün yaşadıklarını söyledi.

Şef Raftis şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız bu tür agresif hastalara karşı eğitim alıyor. Ama yine de çok zor ve kabul edilemez durumlar oluyor. İnsanların sağlığı ve güvenli bir şekilde kurtarılması için polis ve diğer servislerle birlikte çalışıyoruz. Polisiye bir olayda, acil yardım ihtiyacı olan kişiye, çoğunlukla önce polisin müdahale etmesini bekliyoruz. Bir kavga, bıçaklama ya da eli silahlı birinin olduğu olayda bu, hem hastanın hem de ekiplerimizin güvenliği için iyi bir çözüm. Biz bir olay mahalline, hayat kurtarmak ve ihtiyacı olan birine yardım için koşuyoruz. Sözlü ya da fiziksel saldırıya maruz kalmak, tabii ki onların morallerini bozuyor, ama yapacak bir şey yok. Bu tür saldırılar sonrası çok sayıda arkadaşımız psikolojik tedavi görüyor. Bu duruma maruz kalan arkadaşlarımıza, amirleri ve arkadaşları moral vermeye çalışsa da performansları olumsuz etkileniyor."

kanada'da
hasta
yakınları
acil
servis
ekiplerine
saldırıyor
Yorum (9)
Ertem Küçükgıdılı
Sabah sabah ilk önce alnını karışlarım haberi, sonra bu haber. Durmak yok defansif tıbba devam. Hasta olmayanlar hasta gibi yapmaya devam, doktorlar tedavi yapar gibi yapmaya devam ve tüm oylar AKP'ye.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
tamam,artık içimiz çok rahatladı. şükür bu günleri de gördük. kanada'da saldırıyorlarsa,bizim ülkemizde ne dilerlerse onu yapabilirler. hiçbir mahzuru yok. herkes gevşesin ve rahatlasın. tecavüzlere hazırlıklı olun. hükümet kanadı kanada örneğini bol bol kullanır artık. adamlara gün doğdu.
0
Cevapla
Hamuş
Arkadaşlar Kanada daki bu durumun sebebinin bizim yaşadığımız şeyleri onlarında yaşamış olması olduğunu bilmeyenleriniz varsa söyleyeyim. Kanada bizimle birlikte aynı sağlıkta dönüşüm proğramını uyguluyor. Evet şaka yapmıyorum. Bizde uygulanan bu "Sağlıkta dönüşüm proğramının" bizimkilerin icatı olmadığını bilimeyenleriniz için söyleyeyim. (isteyen 1 numaralı linkteki sunuyu izlesin) Bu uygulanan proğram şu an dünyada 80 civarında ülkede uygulanıyor ve ilk temelleri 1990 lı yılların başında atıldı. Bu proğram IMF'in önerdiği bir proğram ve Kanada bizden çok daha önce "Kamu-Özel Ortaklığı"nıda uygulamaya başladı ve Kanada sağlık sistemini iflas ettirdi. Bu konuda Kanada Kamu Emekçileri Sendikasının yayınladığı raporu TTB Türkçe olarak yayınladı. isteyen aşşağıdaki linkten (2) görebilir. Kanada gibi ekonomik yönden bizden çok daha iyi olan bir ülkede İFLAS'A sebep olan böyle bir sistem bizim ülkemize de getirilmeye çalışılıyor. Bunun anlamı Kanada da sağlıkçıların yaşadıklarının çok daha fazlasını yakın gelecekte bizlerde yaşayacağız demektir. Yani şimdiye kadarkiler giriş kısmı idi... Linkler: 1. http://www.youtube.com/watch?v=7ClAJY7Azgg 2.http://www.ttb.org.tr/kutuphane/kanada_hastaneler.pdf
0
Cevapla
mrperformans
Şimdi burada bir hususu ayırt etmez isek büyük hataya düşeriz arkadaşlar. Avrupa ülkeleri ve kanada gibi gelişmesini tamamlamış ülkelerde rapor edilen saldırılar ile bizde rapor edilen saldırılar kesinlikle bir tutulmamalıdır. Onlar en ufak bir hakaret veya terslenme veya tehdit veya dayılanmayı bile rapor ederken bizim ülkemizde bunlar rapor edilse bir günde tutulan tutanak sayısı kanada'da bir yılda yapılan şikayet sayısını kat kat geçer; bundan kimsenin şüphesi olmasın.
0
Cevapla
ht
kanadada türk televizyonları izlenebiliyor mu ya? nereden öğrenmiş bu adamlar hekime saldırmayı?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir