Medimagazin logo

İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesinin müdürünü alıkoydu

İsrail güçlerinin saldırı ve ablukaları altındaki Gazze'de, Şifa Hastanesinin Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye'yi alıkoyduğu bildirildi
Kaynak: AA
İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesinin müdürünü alıkoydu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AA muhabirinin aktardığı bilgiye göre, İsrail güçleri, Şifa Hastanesinde, Müdür Ebu Silmiyye'yi alıkoydu.

İsrail devlet televizyonunun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da İsrail güçlerinin Ebu Silmiyye'yi alıkoyduğu bilgisi paylaşıldı.

İsrail'in Şifa Hastanesini basması

İsrail ordusu, 15 Ekim sabahı Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu, bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesine baskın düzenlemişti.

İsrail'in, baskının ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması, eleştirilere neden olmuştu.

Şifa Hastanesi'nden yaralıları tahliye eden konvoy 5 saat bekletildi

Filistin Kızılayı, dün yaptığı açıklamada Gazze’deki Şifa Hastanesi'nden yaralıları tahliye eden acil servis konvoyunun 5 saattir İsrail ordusu tarafından bekletildiğini ve insanların yaşamlarının riske atıldığını bildirmişti.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi'nden yaralı ve hastaları tahliye eden konvoyun, "5 saat geçmesine rağmen hâlâ Gazze'nin kuzeyi ile güneyini ayıran İsrail kontrol noktasında mahsur durumda" olduğu ifade edilmişti.

Açıklamada, "İşgal güçleri ambulansların geçişini engelliyor, ambulanslarda kapsamlı denetimler yapıyor, yaralıların ve hastaların hayatlarını riske atıyor." ifadelerine yer verilmişti.

gazze
sifa hastanesi
hastane muduru
muhammed ebu silmiyye
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir