Medimagazin logo

'Hastanede yapılan iğne sonrası kalbi durdu' iddiası

Hatay'da soğuk algınlığı şikayetiyle gittiği kamu hastanesinde yapılan antibiyotik iğne sonrası kalbinin durduğu iddia edilen ve tekrar çalıştırıldıktan sonra sevk edildiği özel hastanede tedaviye alınan Sevcan Cihan (36), 2 ay sonra hayatını kaybetti. Cihan'ın cenazesi toprağa verilirken, ailesinin şikayeti üzerine İl Sağlık Müdürlüğü idari soruşturma başlattı.
Kaynak: DHA
'Hastanede yapılan iğne sonrası kalbi durdu' iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Samandağ ilçesinde yaşayan evli ve 6 çocuk annesi Sevcan Cihan, 14 Mayıs'ta soğuk algınlığı şikayetiyle Samandağ Devlet Hastanesine başvurdu. İddiaya göre, burada antibiyotik iğne yapılan Cihan, taburcu edildikten sonra hastane bahçesinde fenalaştı. Ailesi tarafından hastanenin acil servisine götürülen Sevcan Cihan’ın kalbinin durduğu belirlendi. Acil servis ekibinin müdahalesiyle Cihan'ın kalbi yeniden çalıştırıldı ancak hastanede kardiyoloji bölümü bulunmadığı için ileri tedavisi yapılamadı. Sevcan Cihan, bir süre gözlem altında tutulduktan sonra özel bir hastaneye sevk edildi. Yoğun bakım servisinde yaklaşık 2 aydır tedavi gören Cihan, dün hayatını kaybetti. Sevcan Cihan'ın cenazesi, otopsinin ardından bugün ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenazede, Cihan'ın eşi Ekrem Cihan, ailesi ve çocukları uzun süre gözyaşı döktü. Aile, ihmal olduğu gerekçesiyle kamu hastanesinden şikayetçi oldu.

Sevcan Cihan'ın yengesi Çiğdem Tokmak, yaşananlara tepki göstererek, “Yengem iğne yapıldıktan sonra hemen dışarı çıkarıldı. Yarım saat bile bekletilmedi. Dışarı çıktıktan hemen sonra fenalaştı ve kalbi durdu. Biz tekrar hastaneye götürdük ama orada da müdahale edemediler çünkü kardiyoloji bölümü yoktu. Biz mağdur olduk. Yetkililerden tek isteğimiz, sorumluluklarını yerine getirmeleri. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını söyledi.

hatay
hastane
igne
Yorum (3)
drdoğru
hastanelerde pdc nin belli oranı eş durumuna ayrılmalı ve eş durumları süreli olmalı, süresi dolan zorunlu hizmete gönderilmeli. yoksa memleketimizin bazı yerlerinde doktor bulamaz hale geliyoruz.
2
Cevapla
Ömer Hayyam
asemptomatik viral miyokardit vakalarını şurda, burda, orda iğne yapıldı ve öldü diye sunmak hem halkı hekime kışkırtmak hem de dezenformasyondur. soğuk algınlığında bile bakın ölüm riski var ve tedaviyi geciktirmeyin + hijyene dikkat edin dememek, yazmamak hekim düşmanlığını ispat ettiriyor
3
Cevapla
doktor farma
gribi-nezleyi-soğuk algınlığını "acilde iğne yaptır" ile tedavi edebiliyoruz. her ilacta risk var. 6 cocuk annesi, elbette hekimlerde istemezdi, evde oğluna antibiyotik iğne yaparak anaflaksiden kaybeden doktor var. olayın kalp doktoruyla ilgisi yok gibi. ilaçlar masum değil.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir