Medimagazin logo

İngiltere'de genç doktorlar 5 günlük greve başladı

İngiltere'deki genç doktorların şimdiye kadarki en uzun grevlerine başladıkları için hastaların önemli aksamalar yaşayacağı belirtiliyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiltere'de genç doktorlar 5 günlük greve başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - İngiltere'deki beş günlük grev, 18 Temmuz Salı günü saat 07:00 BST'ye kadar devam edecek.

Binlerce planlı randevu ertelenirken, daha kıdemli doktorlar acil bakım sağlamak için görev alacak ve ardından önümüzdeki hafta Perşembe ve Cuma günleri greve gidecekler.

BBC Breakfast'a konuşan, tröstleri temsil eden NHS Providers'ın CEO'su Sir Julian Hartley, hastaların bu etkiyi hissedeceğini söyledi.

"Son genç doktor grevinin NHS'ye doğrudan maliyeti 100 milyon Sterlin civarındaydı ve tabii ki bekleme listelerinin azaltılmasına yönelik ilerleme üzerindeki etkisi de cabası; dolayısıyla bu gerçekten zor ve zorlu bir durum ve bu endüstriyel eyleme acilen bir çözüm bulmamız gerekiyor."

Genç doktorlar, hükümetin beş günlük grev öncesinde konuşmayı reddetmesinin "şaşırtıcı" ve "sinir bozucu" olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Steve Barclay, doktorların %35'lik ücret talebinin "mantıksız" olduğunu ve grevin hasta güvenliğini riske atacağını söyledi.

NHS İngiltere tıbbi direktörü Stephen Powis, sağlık hizmetlerinin "inanılmaz derecede yoğun, yıkıcı bir döneme girdiğini" ve personelin hizmetleri sürdürmek ve randevu veya tedavi bekleyen hastaların rekor birikimini ele almak için ellerinden geleni yaptığını söyledi.

İngiltere'de 600.000'den fazla NHS randevusu, geçtiğimiz aylarda doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanlarının grevleri nedeniyle iptal edildi ya da ertelendi.

Doktorlar neden grev yapıyor?

Genç doktorlar, son 15 yılda maaş artışlarının enflasyonun altında kaldığını ve şimdi bunu telafi etmek için %35'lik bir maaş artışına ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Doktorları temsil eden İngiliz Tabipler Birliği (BMA) sendikası, hükümetin %5'lik maaş artışı teklifinin "inandırıcı" olmadığını söyledi.

BMA üyelerinin yaklaşık %86'sı, ücret anlaşmazlığının başlamasından bu yana İngiltere'deki genç doktorların dördüncü grevi olan son grevleri destekledi.

Genç doktorlar, İngiltere'deki tüm hastane doktorlarının yaklaşık yarısını ve pratisyen hekim muayenehanelerinde çalışan tüm doktorların dörtte birini oluşturmaktadır. BMA Birleşik Krallık'ta 46.000'den fazla genç doktoru temsil etmektedir.

Bu arada, İskoçya'daki genç doktorların bu hafta yapmayı planladıkları grevler, iki yıl içinde %17,5 oranında artış öngören yeni bir ücret anlaşmasının teklif edilmesinin ardından iptal edildi.

Sağlık Bakanı %35'lik ücret talebinin "enflasyonu körükleme riski taşıdığını ve bunun da herkesi daha yoksul hale getirdiğini" söyledi.

ingiltere
genc doktorlar
grev
nhs
Yorum (5)
Cihangir Çakıcı
kefen bezine bile % 70 zam yapıldı ama emekliye % 25 zam reva görüldü. ölmek de zor sürünün diyorlar. yazıklar olsun !
9
Cevapla
nevzat kulukçu
bu abla grev gözcüsü galiba. maşallah çalışmaktan çok grev yaptı.
1
Cevapla
Murat Y.
% 35 zam enflasyonu körükler imiş? bizde memura % 86, memur emeklisine % 25 zam yapıldı. ama cb ve mv maaşları da uçtu gitti.. acilen yeni bir düzenleme şart.
7
Cevapla
Semih
türk doktorlarının yeni kızıl elması britanya adası olabilir.
5
Cevapla
genç doktorlar
@cihangir çakıcı konuyla ne alakası var söylediğinin ??
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir