MEDİMAGAZİN - İngiltere'de 47.600 yeni doktor – NHS'nin tıbbi işgücünün yaklaşık yarısı – yüzde 35'lik bir maaş artışı için Salı günü sabah 7'den itibaren dört günlüğüne iş bırakmayı planlıyor.
Tarihler, doktorların sendikası olan İngiliz Tabipler Birliği (BMA) tarafından maksimum kesintiye neden olacak şekilde seçildi.
Sağlık yetkilileri dün çeyrek milyona kadar tıbbi randevu ve ameliyatın ertelenebileceğini tahmin ettiğini açıkladı.
Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, herhangi bir müzakere yapılmadan önce BMA'nın grevi iptal etmesi gerektiğini söyledi.
Dün gece, NHS tıp direktörü Profesör Sir Stephen Powis, eylemin hastalar üzerinde potansiyel olarak 'ciddi bir etki' ile 'benzersiz' bir aksamaya neden olacağını söyledi.
Hastane patronları, benzeri görülmemiş bir iş bırakmanın hayatlara mal olacağından korkarak, bu hafta genç doktorların grevi sırasında acil servis bölümlerinde çalışmaları için pratisyen hekimlere saatte 200 sterline kadar - normal gidiş oranının en az iki katı - teklif ediliyor.
Pratisyen hekimlere teklifin ayrıntıları, Twitter'da paylaşılan bir NHS WhatsApp mesajında yayınlandı.
Şöyle yazıyordu:
'Yerel ikincil tröstler, bu süre zarfında çalışma rotalarını desteklemek için kıdemli meslektaşları belirlemek için çok çalışıyor.
Özellikle, önceden herhangi bir taahhütte bulunmadan müsait olan pratisyen hekim meslektaşlarından yerel acil servislerindeki vardiyaları isteyebilirler. Tröstler, gündüz saatleri için saatte 150 sterline, gece için saatte 200 sterline kadar ödeme yapacak.'
Pratisyen hekim doldurmak isteyen hastaneler arasında tümü Londra'da bulunan Chelsea ve Westminster, Charing Cross, St Mary's ve West Middlesex vardı.