Medimagazin logo

Gazze'deki hastanelerde acil servis dışındaki bölümler kapatıldı

Gazze'deki hastaneler acil servis dışındaki servisleri kapattı. Öte yandan gerçekleştirilen saldırılarda 16'sı görev başında olan sağlık çalışanı dahil 493 kişi hayatını kaybetti ve 387 kişi yaralandı.
Kaynak: BBC News Türkçe - AA
Gazze'deki hastanelerde acil servis dışındaki bölümler kapatıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BBC Muhabiri Rushdi Abualouf, hastanelerde yakıt rezervleri nedeniyle acil servisler dışında her şeyin kapatıldığını söyledi.

BBC Radyo 4'ün Today programına konuşan muhabir, "Hastanedeki diğer bölümlerin çoğu, harcadıkları yakıt miktarını en aza indirmek istedikleri için kapatıldı. Sadece hayat kurtarma görevlerine odaklanıyorlar. Bu felaket bir durum" dedi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Ölen sivillerin sayısı 6 bin 546'ya yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 704'ü çocuk, 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546'ya, yaralıların sayısının da 17 bin 439'a yükseldiğini belirtti.

"İşgal güçleri, son saatlerde Gazze'de 44 katliam gerçekleştirdi." diyen Kudra, İsrail saldırılarının Gazze Şeridi'nin güney bölgelerinde yoğunlaşmasının dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Kudra, ayrıca enkaz altında yaklaşık 900'ü çocuk 1600 kişinin olduğu yönünde ihbar aldıklarını aktardı.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise "İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Kampı'ndaki iki evi bombalaması sonucu şehitler ve yaralılar var." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Görgü tanıkları da Gazze'deki sivil savunma ve sağlık ekiplerinin İsrail'in bombaladığı bölgede ölen ve yaralananları hastanelere naklettiğini aktardı.

DSÖ: Sağlık hizmetlerine yönelik 171 saldırı düzenlendi

DSÖ, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim'den 24 Ekim'e kadar İsrail'in sağlık hizmetlerine yönelik saldırılarına ilişkin yeni bir rapor yayımladı.

Rapora göre, işgal altındaki Filistin topraklarındaki sağlık hizmetlerine toplam 171 saldırı gerçekleştirildi.

Saldırılarda 16'sı görev başında olan sağlık çalışanı dahil 493 kişi hayatını kaybetti ve 387 kişi yaralandı.

İsrail'in saldırılarının 96'sı işgal altındaki Doğu Kudüs ile Batı Şeria'da, 75'i ise abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gerçekleşti.

"Gazze'deki sağlık sistemi hizmet dışı ve tamamen çökmüş durumda"

Bölgede sağlık sistemindeki durumunun vahametine işaret eden Kudra, şunları söyledi:

"Saldırılarda, sağlık sisteminin hedef alınması, 57 kurumun zarar görmesine, 73 sağlık personelinin hayatını kaybetmesine ve 25 ambulansın hasar almasına neden oldu. Bu durum sağlık sisteminin hizmet dışı kalmasına yol açtı. Gazze'deki sağlık sistemi hizmet dışı ve tamamen çökmüş durumda."

Kudra, İsrail'in sağlık kurumlarını doğrudan hedef aldığını, tahliye edilmemesi durumunda tüm hastaneleri bombalamakla tehdit ettiğini, düzenlediği saldırılar ya da yakıt olmayışı nedeniyle 12 hastane ile 32 birinci basamak sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığını aktardı.

gazze
hastane
acil servis
saglik sistemi
Yorum (1)
Ömer faruk sakın
allah izin verirse ülkemiz genelinde devlet şehir ve üniversite vb. hastanelere tüm bölüm doktorları atanır.hastalar rahatlıkla istedikleri bölüm ve doktorlara ulaşabilir böylece
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir