Medimagazin logo

Gazze'de yoğun bakım hastaları için zaman daralıyor

İsrail'in bölgeye yakıt girişine izin vermemesi nedeniyle yaşanan ciddi elektrik kesintisi yüzünden hastaneler çökme noktasına gelirken Gazze Şeridi korkunç bir insani krizle karşı karşıya
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Gazze'de yoğun bakım hastaları için zaman daralıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - İsrail kuşatmasının ardından yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Gazze'deki hastanelerde zaman daralıyor.

İsrail'in yerleşim bölgesine yakıt girişine izin vermemesi nedeniyle jeneratörlerle çalışan hayat kurtarıcı makineler yakında çalışmayacak.

Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Gazze'deki son durumu paylaştı! İlaç, tıbbi malzeme tükeniyor; sağlık sistemi çöktü

Aaljazeera'da yer alan habere göre, Gazze Şeridi'ni saran elektrik kesintisiyle birlikte, abluka altındaki bölgeyi bombalayan İsrail füzeleri artık ölümün tek sesi değil. Hastanelerde hayat kurtaran makinelerin sesleri de giderek daha tehlikeli hale gelen hayatta kalma mücadelesini hatırlatıyor. Bu makineler her an unutulmaz bir sessizliğe gömülebilir.

"Erkek kardeşim, iki kız kardeşim ve anne babam gözlerimin önünde yavaş yavaş yok oluyorlar ve onları kurtarmak için hiçbir şey yapamıyor olmak yürek burkuyor" diyen Ahmed Şeyh Ali'nin ailesi evlerine yapılan saldırıdan sağ kurtuldu ancak hastanede yatıyor.

İsrail'in yakıt tedarikine izin vermemesinin ardından Filistin topraklarındaki tek elektrik santralinin Çarşamba günü çalışmayı durdurmasının ardından Gazze Şeridi genelinde hastaneler yedek yakıtlarının tükenmesinin eşiğine geldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Ashraf Al Qidra Çarşamba günü erken saatlerde basına yaptığı açıklamada, İsrail'in ablukasının ve Gazze'ye yakıt girişine izin vermemesinin "tıbbi operasyonlarımızı tehlikeli bir duruma ittiğini" söyledi.

Sözcü, elektrik kesintilerinin devam etmesinin olası sonuçlarına ilişkin sert bir uyarıda bulunarak, elektriğin yeniden sağlanması için hızlı hareket edilmemesi halinde hastanelerdeki durumun "büyük bir can kaybına" yol açmaya hazır olduğunu söyledi.

Gazze'deki tek elektrik santralinin yakıtı tükendi ve 2,3 milyon Filistinli elektriksiz kaldı.

Bu krizin merkezinde, binlerce yaralının yaşam mücadelesi verdiği yoğun bakım üniteleri yer alıyor. Bunların önemli bir kısmı nefes alabilmek ve hayatta kalabilmek için elektrikle çalışan oksijen jeneratörlerine ihtiyaç duyuyor.

Gazze Elektrik Santrali'nin devre dışı kalması, önümüzdeki günlerde Gazze Şeridi'nin yaşamı sürdürme kabiliyetine kara bir gölge düşürüyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yakıt ve temel tıbbi malzemelerin girişine izin vermesi için gösterilen çabalar şimdiye kadar başarısız oldu. Bu durum değişene kadar Gazze Elektrik Santrali muhtemelen devre dışı kalmaya devam edecek.

İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden sağlık görevlilerinin sayısı 5'e yükseldi

israil
gazze
yogun bakim
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir