Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Gazze'deki son durumu paylaştı! İlaç, tıbbi malzeme tükeniyor; sağlık sistemi çöktü

Gazze Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Enver Attallah, "Burada ilaçlarda tıbbi malzemelerde eksiklik yüzde 79, şu an yüzde 95'e ulaşmıştır. Cihazlar kullanılamıyor elektrik yok. En fazla 3 gün sonra bulunan akaryakıt, hastanelerde tükenecek. O zaman 1100 diyaliz hastamız iki gün içerisinde hayatını kaybedecek. Şu anda sağlık sistemi çökmüştür." dedi
Kaynak: Ensonhaber.com
Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Gazze'deki son durumu paylaştı! İlaç, tıbbi malzeme tükeniyor; sağlık sistemi çöktü
Enver Attallah
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılar devam ediyor. En Son Haber'in YouTube kanalında izleyicilerle buluşan 'Taha Hüseyin Karagöz Yayında' programında Gazze'den ve Aşkelon'dan son durum aktarıldı.

Canlı yayına bağlanan Gazze Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Enver Attallah, kentteki son duruma ilişkin önemli bilgiler verdi. Yayına bağlanan Attallah, şu ifadeleri kullandı:

  • "Burada ilaçlarda tıbbi malzemelerde eksiklik yüzde 79, şu an yüzde 95'e ulaşmıştır. Cihazlar kullanılamıyor elektrik yok. En fazla 3 gün sonra bulunan akaryakıt, hastanelerde tükenecek. O zaman 1100 diyaliz hastamız iki gün içerisinde hayatını kaybedecek. Şu anda sağlık sistemi çökmüştür."


 

enver attallah
gazze
tibbi malzeme
ilac
israil
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir