Medimagazin logo

Çin'in 'gizemli zatürresi' Avrupa'yı mı yayılıyor? Hollanda'da endişe!

Hollanda'da sağlık yetkilileri 'çarpıcı' sayıda çocuğun hastalandığı uyarısında bulundu. Çin'in kendi 'gizemli zatürre' salgınıyla mücadele ettiği bir dönemde gelen vakalar endişe yarattı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Çin'in 'gizemli zatürresi' Avrupa'yı mı yayılıyor? Hollanda'da endişe!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Hollanda'da çocuklar arasında görülen zatürre vakalarında endişe verici bir artış tespit edildi, bu durum Çin'deki benzer bir artışı yansıtıyor.

Hollandalı sağlık uzmanları, oranların Ağustos ayında yükselmeye başlamasından bu yana çarpıcı sayıda kişinin hastalandığını ve vakaların çoğunun beş ila 14 yaş arasındaki çocuklar arasında görüldüğünü söylüyor.

Gözetim verileri, yaşamı tehdit edebilen hastalık oranlarının şimdiden geçen yıl kaydedilen zirvenin neredeyse iki katı olduğunu gösteriyor.

Bu artış, Çin'in kendi 'gizemli' zatürre vakalarıyla mücadele ettiği ve medyanın hastanelerin 'hasta çocuklarla dolup taştığını' belirttiği bir dönemde geldi.

COVID'in en karanlık günlerindeki sahneleri anımsatan dehşet verici görüntülerde, tehlikeli madde kıyafetleri, eldivenler ve maskeler içindeki sağlık çalışanlarının okullara, koridorlara ve açık havaya dezenfektan püskürttüğü görülüyor.

Pekinli yetkililer artıştan yeni bir virüsün sorumlu olduğunu reddetti. Bunun yerine, ülke COVID dönemi kısıtlamaları olmadan ilk tam kışını geçirirken, artışın mevsimsel hastalıklardaki artıştan kaynaklandığı konusunda ısrar ediyorlar.

Hollanda Sağlık Hizmetleri Araştırma Enstitüsü (NIVEL), Ağustos ayından bu yana beklenenden daha fazla sayıda zatürre hastasının aile hekimlerini ziyaret ettiğini açıkladı.

Hastalık,  tipik olarak bakteriyel veya viral bir enfeksiyondan kaynaklanır ve iki hafta içinde iyileşir. Öksürük, nefes darlığı ve ateş hastalığın belirtileridir.

Ancak bazı insanlar, özellikle 65 yaş üstü, bebekler veya küçük çocuklar ve akciğer rahatsızlığı olanlar çok kötüleşebilir.

NIVEL verilerine göre 16 Kasım'da sona eren haftada 5 ila 14 yaş arasındaki her 100.000 çocuktan 103'üne zatürre teşhisi konuldu.

Geçen yıl en yüksek seviyede, 100.000'de sadece 58 vaka görülmüştü.

hollanda
cin
zaturre
cocuk
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir