Medimagazin logo

ABD'de uzun COVID hastalarına engelli maaşı bağlanması gündemde

Biden yönetimi, COVID-19'un uzun dönemli etkilerini önlemek için yeni bir ulusal eylem planı başlatıyor. ‘Uzun COVID’ hastalığı geçirenlerde yorgunluk, beyin sisi, ağrı ve nefes darlığı gibi belirtilerin hastalığın atlatılmasından sonra da devam etmesi durumunda ortaya çıkıyor.
Kaynak: Amerika'nın Sesi
ABD'de uzun COVID hastalarına engelli maaşı bağlanması gündemde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yeni plan uyarınca Sağlık Bakanlığı’nın, uzun COVID belirtileri gösterenler için araştırma, bakım ve engellilik hizmetlerinin kapsamının genişletilmesi öngörülüyor. Plan ayrıca uzun COVID bakımı için sağlık sigortalarının kapsamının güçlendirilmesini, sağlık hizmeti sunanların eğitiminin teşvik edilmesini, uzun COVID kliniği sayısının arttırılmasını ve hastaların ihtiyaçları olan kaynaklara erişiminin sağlanmasını içeriyor.

Uzun COVID'in nedeni hala bilinmiyor. Bu durum, kişinin COVID-19 hastalığını geçirmesinden aylar sonra da ortaya çıkabiliyor. Tahminlere göre COVID-19 hastalığını atlatan her 3 kişiden birinde uzun COVID belirtilerine rastlanabiliyor. Amerika'da nüfusun yüzde 2,3'ünün uzun COVID'den etkilendiği biliniyor. Kar amacı gütmeyen araştırma grubu Solve Long Covid Initiative'e göre uzun COVID'in sağlık harcamaları ve maaş kayıpları dikkate alındığında hastalara maliyeti 386 milyar doları buluyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Ulusal Sağlık Enstitüleri'nde uzun COVID'e ilişkin araştırmaların devam ettiği bildirildi. Ulusal Sağlık Enstitüleri, Sağlık Bakanlığı'na federal daireleri içeren kritik yeni girişimler başlatmasına yardımcı olacak.

Sağlık Bakanı Xavier Becerra, düzenlediği basın toplantısında, "Uzun COVID gerçek bir hastalık ve bu hastalık hakkında henüz bilmediğimiz çok şey var" dedi. "Her yaştan ve sosyoekonomik gruptan Amerikalılar uzun COVID deneyimi yaşıyor" diyen Bakan Becerra, "Bu Amerikalılar'ın yanında olmak için her imkanı kullanacağız" şeklinde konuştu.

Beyaz Saray, uzun COVID'in bir engellilik olduğunu kabul ediyor. Bu kronik rahatsızlığı olan hastalar, engelli kişilere destek sağlanmasını şart koşan ve bazı sağlık sorunlarına karşı ayrımcılığı yasaklayan federal yasalar uyarınca koruma kapsamına alınabilir.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Biden yönetimi, COVID-19 pandemisinin engelli nüfusuna yeni bireylerin eklenmesiyle sonuçlandığını ve hastalığın engelli kişiler üzerinde olağanüstü etkisi olduğunu kabul ediyor" denildi.

Mevcut aşılar BA.’2 ye tam uyumlu değil

Biden Yönetimi'nden bugün yapılan bir diğer açıklamada ise piyasada halihazırda bulunan COVID-19 aşılarının Corona virüsünün Omicron varyantının bir alt türü olan BA.2'ye karşı birebir uyumlu olmadığı, ancak takviye dozların hastalığın ağır seyretmesini önlemeye yardımcı olduğu bildirildi.

abd
uzun covid
beyin sisi
eylem planı
biden yönetimi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir