Medimagazin logo

2017 Türkiye üçüncüsü şimdi hem doktor hem mühendis

2017'de üniversite giriş sınavı LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı)'de Türkiye derecesi yaparak 3'üncü olan ve Uluslararası Tıp Fakültesi'ni kazanan Dr. Muhammed Furkan Daşdelen'in başarısı üniversite adaylarına ilham oluyor.
Kaynak: Habertürk - Esra Topbaş
2017 Türkiye üçüncüsü şimdi hem doktor hem mühendis
Dr. Muhammed Furkan Daşdelen
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıp fakültesi okurken aynı zamanda bilgisayar mühendisliği bölümünde de çift anadal yaparak mezun olan Dr. Daşdelen, okuduğu iki disiplini de bir araya getirerek tıpta yapay zekâ kullanımı alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

"Amacım sağlıkta yapay zekayla yoğun hasta yükünü hafifletmek"

Habertürk'ten Esra Topbaş'ın haberine göre; Dr. Daşdelen, amacının sağlıkta yapay zekâ üzerine çalışarak meslektaşlarının yoğun hasta yükünü hafifletmek olduğunu söylüyor.

Eğitim hayatına Almanya’da doktora yaparak devam edecek olan Dr. Daşdelen’in başarısı gençlere büyük örnek olacak cinsten.

Daşdelen, şu günlerde üniversite tercihi yapmaya hazırlanan gençlere şu tavsiyelerde bulunuyor: 

"2017 senesinde üniversitelere giriş sınavında Türkiye 3’üncüsü olarak İstanbul Medipol Üniversitesi’ni tercih ettim. Aklımda daha öncesinde tıp yoktu. Daha sonra araştırma ve çift anadal imkanlarını gördükten sonra bu üniversiteyi tercih ettim. 1’inci sınıftan itibaren benim de burayı tercih etmekteki en büyük sebebim olan Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi’nde araştırmalara başladım. 4 yıl boyunca araştırmacı olarak bulunduğum bu merkezde yaklaşık 10 makaleye sahip oldum. Daha sonrasında çift anadal için bilgisayar mühendisliğine başvurdum ve hem uluslararası tıp fakültesinde hem de bilgisayar mühendisliğinde okumaya başladım. Okuduğum dönemde birçok projede yer aldım. Bu projelerin önemli bir kısmı tıpta yapay zekâ üzerine oldu. Okulumun sağlamış olduğu yurtdışı stajları sayesinde, dünyanın pek çok yerinde farklı stajlar yapma imkanı buldum. İlkini Cambridge Üniversitesi bünyesinde kardiyovasküler araştırmalarda geçirdim. İkincisini Münih Teknik Üniversitesi ve Helmholtz AI’in bünyesinde tıpta yapay zekâ ve görüntü işleme üzerine yaptım. İlerideki hedefim hem tıp hem mühendislik alanında edinmiş olduğum kazanımları uygulayabileceğim alanlarla çalışabilmek. Bunun için ilk olarak Almanya’ya giderek tıpta veri işleme ve yapay zekâ programında doktora yapmayı planlamaktayım. Daha sonrasında da İngiltere’de kardiyoloji alanında uzmanlık yapmak ve doktora sürecinde öğrenmiş olduğum tıpta yapay zekâkazanımlarını kardiyoloji alanında uygulamak istiyorum."

"Yetkin hocaları araştırsınlar"

Daşdelen, sözlerine şöyle devam ediyor: "Öğrencilere tavsiyelerim hem okulları gezmeleri hem de okuldaki araştırma altyapılarını ve imkânlarını değerlendirmek olur. Alanında yetkin hocaları araştırsınlar. Benim yolculuğum kolay bir yolculuk değildi. Hem tıp hem mühendislik okumak ekstra fedakarlıklar gerektirdi. En başta zamandan büyük fedakarlık gerektirdi. Üniversitenin bana bu yolda en büyük katkısı hem araştırma altyapısı sunması hem tecrübeli hocalarla buluşturup onlarla projeler yapma olanağı hem de yurtdışı stajları konusunda desteklemesi oldu. Bu sayede uluslararası anlamda network kazanma şansım oldu.”

dr muhammed furkan dasdelen
doktor
muhendis
turkiye ucuncusu
Yorum (6)
eczacı sarı kantaron
vay be. biz kıbrıs'ta eczacılık fakültesini zar zor bitirdik. kocaman tebri̇kler.
6
Cevapla
MUTLU DEMİR
hari̇ka bi̇e şey ama zaman da acimadan geçi̇yor değmez hocam pi̇yasaya düştüğünde görürüsün
9
Cevapla
hasan ekim
tıp pratiğe dayanan uygulamalı bir meslek olup, el becerisi ve refleksler kazanılması gerekir. eğer 6 yıllık tıp eğitimi yerine tüm gücüne teknik eğitime verseydi daha iyi olabilirdi ve zaman kaybı olmazdı.
Cevapla
Rabiş KESKİN
tebri̇kler ve başarilar çok emek vermi̇ş genci̇mi̇z yolu açik olsun
4
Cevapla
dottore
tıp ,çift anadal,mühendiş almanya yapay zeka, ingiltere kardiyoloji..bir karar versen genç meslekdaşım.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir