Medimagazin logo

Vekil ebe ve hemşireler izin istiyor

Türk Sağlık-Sen vekil ebe-hemşirelerin yılık izin, doğum izni, mazeret izni ve diğer izin haklarından faydalandırılması için Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptı.
Vekil ebe ve hemşireler izin istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Yapılan başvuruda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda açıktan vekil olarak atananların memurlara tanınan sosyal haklardan da yararlanacaklarının yer aldığı belirtildi.

Anayasanın "Çalışma Şartları ve Dinlenme Hakkı" hakkı başlığını taşıyan 50.maddesinde; dinlenmenin çalışanların hakkı olduğu, ücretli hafta ve bayram tatili ile ücretli yıllık izin haklarının kanunla düzenleneceği hükümlerine yer verildiği hatırlatıldı.

Vekil ebe ve hemşire olarak görev yapan personellerin yıllık izin hakkından faydalandırılmamasının her türlü hukuki-vicdani ve mantıki temelden uzak bir uygulama olduğuna dikkat çekildi.

Başvuruda yasal gerekçeler göz önüne alınarak Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan vekil ebe/hemşirelerin yılık izin, doğum izni, mazeret izni ve diğer izin haklarından faydalandırılması yönünde yasal düzenleme yapılması istendi.

Başvuru ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci vekil ebe hemşirelere izini verilmemesinin büyük bir adaletsizlik olduğunu belirterek "Dinlemek her çalışanın hakkıdır. İzin hakkının vekil ebe-hemşirelerden esirgenmesi büyük bir adaletsizliktir. Bu adaletsizliğin giderilmesi için başvurumuzu gerçekleştirdik" dedi.

vekil
ebe
ve
hemşireler
izin
istiyor
Yorum (1)
erdal ç
izin davası açtım ve sonuçlanması için 1 yıl bekledim.kazandım ama izin kullanırsam maaşımdan kesilecekmiş.ücretli izin davası kazanıyoruz müdürlük maaşınız kesilir diyor.bu nasıl bir uygulama.her ildeki müdürlük başka işlem yapıyo.kafasına göre takılıyolar.olan biz vekil ebe hemşirelere oluyor.çok yazık.sendika yetkilileri sesimize kulak verin artık.........
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir