Medimagazin logo

Genç doktor kansere yenik düştü

BDP Hakkari Milletveki Esat Canan'ın yeğeni Doktor İshak Canan, kemik iliği kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti
Genç doktor kansere yenik düştü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

VAN (AA) - Van'da görev yapan yaklaşık 8 yıldır kemik iliği kanseriyle mücadele eden doktor İshak Canan, kansere yenik düştü.

BDP Hakkari Milletvekilli Esat Canan'ın da yeğeni olan Doktor İshak Canan, kemik iliği kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi gören ve dün sabah vefat eden Dr. Canan için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Canan'ın, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduğunu ve 2004 yılında Çatak ilçesinde göreve başladığını söyledi.

Acar, "Canan'ın Çatak'ta başlayan doktorluk hayatı, Edremit 12 Nolu Aile Sağlığı Merkeziyle neticelendi. Bir hastalığa yakalandı. Uzun yıllar o hastalığın pençesinde kalarak mücadele etti. Allah ailesine ve tüm sevenlerine sabır versin" dedi.

Dr. Canan'ın amcası BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ise "Bugün bir evladımızı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesi olarak içimiz buruk. Bizden bir parça koptu. Ancak meslektaşlarından gelen mesajlar, sunulan destek ve bizi yalnız bırakmayan tutumlar bize teselli verdi. Bütün meslektaşlarına da başsağlığı diliyorum" dedi.

Cenaze töreninde Dr. Canan'ın annesi Fatma Canan Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Canan'ın eşi Dr. Tülay Canan ise ayakta durmakta zorluk çekti. Canan'ın kardeşleri ise tabuta sarılarak ağladı.

Kuran'ı Kerim okunması ve duaların edilmesinin ardından Canan'ın cenazesi karayoluyla Yüksekova'ya götürüldü. Canan, ilçenin Karlı köyünde toprağa verilecek.

Cenaze törenine Canan'ın birçok meslektaşı ve ailesi katıldı.

genç
doktor
kansere
yenik
düştü
Yorum (2)
Frankie Bellevan
meslektaşımıza allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun. sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. hepimiz kardeşiz.
0
Cevapla
Bedrettin alyamaç
Bir meslektaşımız daha meleklerle tanışmaya gitti......Rahmet diliyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir