Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı, hastaneler arası dayanışma istedi

Sağlık Bakanlığı; SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan 3,5 milyar YTL alacağını tahsil edemediğinden mali sıkıntı yaşayan hastanelerde, hizmetin aksamaması için yeni bir çözüm önerisi getirdi.
Sağlık Bakanlığı, hastaneler arası dayanışma istedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı; SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan 3,5 milyar YTL alacağını tahsil edemediğinden mali sıkıntı yaşayan hastanelerde, hizmetin aksamaması için yeni bir çözüm önerisi getirdi.

Bakanlık, çok kazanan ve mali durumu iyi olan hastanelerin, döner sermaye ödeyemeyen ve icra takibi ile karşı karşıya kalan hastanelere yardım etmesini istedi. Müsteşar Necdet Ünüvar imzasıyla 81 ilin sağlık müdürlüğüne gönderilen genelgede, iyi durumdaki hastanelerin mali sıkıntı yaşayan hastanelere karşılıksız para yardımı yapması veya borç vermesi istendi. Hastaneler arası dayanışmanın vurgulandığı genelgede, borç ve yardım konusunun 2006 yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda düzenlendiği hatırlatılarak bunun bütün hastanelere duyurulması talep edildi. Sağlık hizmetinin kesintisiz ve ertelenemez olduğu belirtilen genelgede, kurum ihtiyaçlarının ödenmesinde güçlük çekilmemesi ve hastanelerin icrayla karşı karşıya kalmaması için kurumlar arası yardımın önemine değinildi. 450 hastanede döner sermaye ödenmiyor. Hastaneler, verdikleri hizmetin karşılığını alamayınca personeline döner sermaye ödeyemez hale geldi. Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerdeki pek çok hastane çalışanı aylardır döner sermaye alamıyor. Ankara Numune Hastanesi çalışanları Ağustos 2005’ten beri döner sermaye alamıyor. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sosyal güvenlik kuruluşlarından alacağı, 33 milyon YTL’yi geçti. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nın, hastanelere olan borçlarını ödememesi yüzünden döner sermayelerin kesildiğini belirtti. Kahveci, döner sermaye gelirinin ödenmemesi durumunda ameliyatların aksayacağını, hastanelerin icralık olacağını ve sağlık çalışanları hakkında görevi kötüye kullanma suçlamasıyla dava açılacağını vurguladı. Sağlık personelinin zor durumda olduğunu söyleyen Kahveci, “Sağlık personelinin yaşadığı ekonomik sıkıntı yüzünden iş verimi düşmüş, çalışan ortamında huzur kalmamıştır.” dedi.

Zaman
sağlık
bakanlığı
hastaneler
arası
dayanışma
istedi
Yorum (1)
Fatma Ertek
Bence de temel tıp bilimlerinden mecburi hizmet zaten kaldırılmalıdır. Devletin devlet hastanesine fizyolog atayıp sonra da eczanede oturtması gelir kaybıdır. Anatomi, histoloji vs. gibi branşları bir inat uğruna oturarak görevlendirmek nedendir
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir