Medimagazin logo

Yaban mersini, çilek, böğürtlen, ahududu, nar yiyin!

Dr. Sinan Akkurt: Antioksidan bakımından zengin gıdalar, kansere yakalanma riskini azaltıyor. Yaban mersini, çilek, böğürtlen, ahududu, kızılcık, nar gibi tüm berry (çilek) meyvesi türleri en fazla antioksidan içeren meyveler.
Kaynak: BUGÜN GAZETESİ
Yaban mersini, çilek, böğürtlen, ahududu, nar yiyin!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dr. Sinan Akkurt,  Lösemi Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, bu hastalıktan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemini hatırlatarak, gücünü doğadan alan yöntemlerle hastalıkla savaşabileceğimizi belirtti. Ilık suyla yıkanılmasını, odalarda kaktüs yetiştirilmesini, karanlıkta uyunmasını öneren Akkurt, stresten uzak durulmasının ve psikolojik desteğin önemine de vurgu yaptı.
 
HER YIL 15000 YENİ VAKA
 
Lösemilerin vücuttaki kan üretim sistemini (lenfatik sistem ve kemik iliği) etkileyen kanserler olduğunu,  akut veya kronik olarak ve tümörün yayılım ve gelişim özelliklerine göre sınıflandırıldıklarını da belirten Akkurt, "Genel olarak, akut lösemiler çocuklarda ortaya çıkarken, kronik lösemiler daha çok yetişkinlerde görülme eğilimindedirler. Türkiye'de her yıl 16 yaşın altında 1200-1500 yeni lösemili çocuk vakası bildirilmektedir" açıklamasını yaptı.
 
 
HER GÜN 1 KAŞIK ÇÖREK OTU
 
 
Akkurt, her gün 1 tatlı kaşığı çörek otunun yenilmesini, fast-food tüketilmesini, su kaynadığı zaman içinde bulunan klorun, arsenikle birleşerek kanserojen kimyasallar ortaya çıkardığı için ılık suyla yıkanılmasını, tozlara karşı, odalarda büyük boy kaktüs, leylak, İngiliz sarmaşığı ya da Benjamin yetiştirilmesini, karanlık odada uyunmasını da önerdi.
 
 
Bes­len­me­de­ki ens­trü­man­lar
 
 
Akkurt, her 100 bin kişiden 50'sinin lösemi olma riskiyle karşı karşıya kaldığı bu hastalıktan korunmak için şişmanlıktan kaçınmanın ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti.
 
 
Günde 2 porsiyon baklagil
 
 
Ak­kurt, şun­la­rı söy­le­di: "An­ti­ok­si­dan ba­kı­mın­dan zen­gin gı­da­lar, kan­se­re ya­ka­lan­ma ris­ki­ni azal­tı­yor.  Ya­ban mer­si­ni, çi­lek, bö­ğürt­len, ahu­du­du, kı­zıl­cık, nar gi­bi tüm berry (çi­lek) mey­ve­si tür­le­ri en faz­la an­ti­ok­si­dan içe­ren mey­ve­ler ara­sın­da. Ka­buk­la­rıy­la yen­me­si ha­lin­de ar­mut, erik ve bir­çok el­ma çe­şi­din­de de çok faz­la an­ti­ok­si­dan bu­lu­nu­yor. Ay­rı­ca viş­ne ve por­ta­kal da an­ti­ok­si­dan ba­kı­mın­dan iyi bi­rer kay­nak­tır. Ka­buk­la­rıy­la bir­lik­te pi­şi­ri­len yer el­ma­sı ve kır­mı­zım­sı kah­ve­ren­gi pa­ta­tes de iyi bi­rer an­ti­ok­si­dan kay­na­ğı­dır. Kır­mı­zı ve be­yaz pa­ta­tes­te da­ha az an­ti­ok­si­dan bu­lu­nu­yor. Et ve şe­ker­den uzak dur­ma­lı, yağ tü­ke­ti­mi azal­tıl­ma­lı. Gün­de 2 por­si­yon ku­ru­bak­la­gil ye­mek­le­ri tü­ke­til­me­li­dir. Ke­pek­li ek­mek ter­cih edil­me­li­dir."
 
 
Tek­no­lo­ji­yi sı­nır­la­yın
 
 
Sağ­lı­ğı­mı­zı ko­ru­mak için, te­miz­li­ğe önem ver­mek, za­ma­nın­da yat­mak, te­le­viz­yon, bil­gi­sa­yar gi­bi ay­gıt­la­rı dik­kat­li kul­lan­ma­k gerektiğini de vurgulayan Akkurt şöyle devam etti: “Spor yap­ma­k, gi­yi­mi­mi­zi mev­sim ve ik­lim ko­şul­la­rı­na gö­re ayar­la­mak, tüm aşı­la­rı za­ma­nın­da yap­tır­mak, bu­la­şı­cı has­ta­lık­la­ra ya­ka­la­nan­lar­dan, si­ga­ra gi­bi sağ­lık düş­ma­nı mad­de­ler­den, stres­ten uzak dur­mak da çok  öne­mli.” Dr. Si­nan Ak­kurt, bir do­ğal te­da­vi yön­te­mi olan bi­ore­zo­nans yön­te­mi­nin kan­ser te­da­vi­sin­de kul­la­nı­la­bil­di­ği­ni, kan­ser te­da­vi­sin­de bi­ore­zo­nan­sın en önem­li ro­lü­nün ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­ni güç­len­dir­me­si ol­du­ğu­nu da be­lirt­ti.
dr. sinan akkurt
antioksidan
lösemi haftası
çilek
böğürtlen
yaban mersini
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir