Medimagazin logo

Uygun fiyata uçak bileti bulmanız için 6 yöntem

Uçak seyahatlerinizde bütçenizi en verimli şekilde kullanmak istiyorsanız, en uygun uçak biletini bulmak için farklı stratejilere başvurabilirsiniz. Hafta içi seyahat etmek, tatil günlerinden kaçınmak, biletin ucuz olduğu saatleri tercih etmek, kampanyalardan faydalanmak ve tek yönlü bilet seçeneklerini göz önünde bulundurmak, tasarruf sağlamak için etkili yöntemler arasında yer alıyor.
Uygun fiyata uçak bileti bulmanız için 6 yöntem
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uçak ile yapacağınız seyahatlerde biletinizi en düşük fiyata satın almayı istersiniz. Ancak bunun için şansınıza güvenmek yerine daha farklı yöntemlere yönelmeniz gerekiyor. En uygun uçak bileti seyahati için uygulayabileceğiniz yöntemlerden bazılarını sizler için derledik. Hemen göz atın ve bu yöntemleri uygulayarak siz de uçak bileti için ayırdığınız bütçeden tasarruf elde edin. Bundan böyle hem yurtiçi hem de yurt dışı seyahatlerinizde uçak biletine minimum düzeyde bütçe ayırmanın keyfini siz de yaşayabilirsiniz.

Hafta içinde seyahat edin!

Uygun fiyata uçak bileti bulmanın ilk yolu hafta içi günlerde yolculuk yapmanızdır. Hangi havayolu firmasını tercih etmiş olursanız olun, hafta sonlarında bilet fiyatları bir miktar daha yüksek olacaktır. İşte bu nedenle hafta içi seyahat etmeyi tercih etmenizde fayda olacaktır. Hafta içi bilet fiyatlarında belirgin bir düşüş olabiliyor ve bu durum sadece yurt içi seyahatlerde değil yurt dışı seyahatlerde de geçerlidir. Dolayısıyla yurt dışına çıkacağınız zamanlarda da bilet fiyatlarını incelerken seçiminizi hafta içinden yana yapmanız, daha uygun fiyata bilet satın almanızı sağlayacaktır.

Bu arada hafta içinde havaalanları da daha sakin oluyor ve bu nedenle işlemlerinizi daha kısa zamanda tamamlama şansını elde edebiliyorsunuz. Örneğin Antalya’ya seyahat edeceksiniz. Bu durumda Antalya havalimanı hafta sonrasında daha kalabalık olacağı için dönüş zamanında ya da uçaktan indiğinizde daha az kalabalıkla karşılaşacaksınız. Sonuç olarak hafta içinde seyahat etmeniz her açıdan sizin için daha avantajlı olacaktır.

Tatil günlerinden uzak durun!

Bilmeyenler için hatırlatalım, tatil zamanlarında da uçak bileti fiyatları daha yüksek rakamlara tekabül eder. Eğer biletinizi olası en düşük fiyata satın almak istiyorsanız tatil günlerinden de uzak durmanız gerekiyor. Yılbaşı dönemlerinde, okulların ara tatillerinde ve az önce de değindiğimiz gibi hafta sonlarında bilet fiyatları daha yüksek olabilir. Bu durum bayram tatillerinde de geçerlidir. Bayramlarda uçuş seferleri artıyor olsa da bilet fiyatlarında da yükselmeler olabiliyor. Bunun yerine tatil olmayan günleri tercih etmeniz durumunda çok daha az ödeme yaparak biletinizi satın alabilirsiniz.

Biletin ucuz olduğu saatleri seçin!

Her uçuş seferi için uçak bileti fiyatları aynı olmaz ve sizin yapmanız gereken de saatleri detaylıca incelemenizdir. Uçak biletinin daha ucuz olduğu saatleri anında karşınızda görmek için Pegasus internet sitesine tıklayabilirsiniz. Bu site üzerinden bilet fiyatlarını hem tarihler hem de saatler ile birlikte inceleme şansını elde edeceksiniz. Dolayısıyla günün hangi saatlerinde bilet fiyatları daha ucuz gibi soruların yanıtlarını bulmak için internette uzun süre zaman kaybetmenize gerek kalmayacak. Çoğunlukla gece saatlerinde yapılan uçuşlarda bilet fiyatlarının daha uygun rakamlardan oluştuğu tüyosunu da aktaralım. Ancak bu durum hangi tarihte nereye seyahat edeceğinize göre değişebilir.

Kampanyalardan faydalanın!

Havayolu firmalarının düzenlediği kampanyalar kimi zaman bilet fiyatlarında indirimleri de kapsayabiliyor. En düşük fiyatla uçak bileti satın almak isteyenlerin kampanyaları mutlaka yakından takip etmesi gerekir. Çünkü bu indirimler sınırlı sayıda bilet için geçerli oluyor. Bu biletler de kısa zamanda tükeniyor. Eğer kampanyaları takip edenlerden biri olursanız indirime giren sınırlı sayıda bileti satın alan kişiler arasında olabilirsiniz. Kampanyaları en çok ilgi gören havayolu firmalarının başında Pegasus geliyor.

Pegasus internet sitesine tıklayarak e posta üyeliği başlatın. Bunun için ödeme yapmanız gerekmez. E mail üyeliğinizi başlatmanız durumunda kampanyalardan ilk haberdar olanlardan biri de siz olacaksınız. Düzenlenen tüm kampanyalar size e posta ile bildiriliyor. Üstelik kampanyalar sadece uçak bileti indirimlerini değil daha farklı pek çok hizmeti kapsayabiliyor.

Tek yön biletlere de bakın!

Bilet araştırması yaparken gidiş dönüş seçeneğini tercih edebilirsiniz. Ancak karar vermeden önce mutlaka tek yön bilet seçeneklerine de göz atmanızda fayda olacaktır. Bazen tek yön uçak biletlerinde de indirimler olabiliyor ve bu indirimler şaşırtan oranları bulabiliyor. Böyle bir fırsatı kaçırmamak için mutlaka tek yön uçak bileti fiyatlarına da göz atmanız gerekiyor. Artık online olarak uçuş seferlerini ve bilet fiyatlarını tek tıkla görmek mümkün olduğundan tek yön seçeneğini işaretleyerek fiyatlara bakmak çok fazla zamanınızı almayacaktır.

Uygun fiyat sunan havayolu firmasını seçin!

Havayolu firmalarının uçuş seferleri için uyguladıkları fiyatlandırmalar farklı olabilir. Sizin yapmanız gereken ise en düşük fiyatlandırma politikasına sahip olan havayolu firmasını seçmektir. Bu durumda hem yurtiçi hem de yurt dışı seyahatlerinizde biletlere daha az ödeme şansından faydalanırsınız. Hangi havayolu firmasının daha düşük fiyatlar sunduğunu uzun uzun araştırmanıza hiç gerek yok. Çünkü bu firmaların başında Pegasus geliyor.

Pegasus, nereye seyahat edecek olursanız olun en uygun uçak bileti fiyatlarını sunmayı başarıyor. Bu sayede minimum bütçe ile biletinizi alabilir ve bütçeden yaptığınız tasarrufu tatilinizde değerlendirebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak ve bundan daha da önemlisi uçak bileti fiyatlarını hemen kıyaslamak için Pegasus internet sitesine tıklayın.

ucak bileti
uygun ucak bileti seyahati
antalya havalimani
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir