Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şule Şakar, bayram sofralarında etlerin sebze ile pişirilmesi ve esmer ekmek tüketilmesinin sağlıklı beslenme için altın kural olduğunu söyledi.
Doymuş yağ oranı yüksek hayvansal gıdaların kalp-damar hastalıkları ve obezite riskini artıracağına dikkat çeken Şakar'ın verdiği bilgiye göre tüketilecek etin yağlı kısımları mutlaka ayrılmalı. Kesilen hayvandan çıkan etler, soğutucuda bir-iki gün dinlendirilmeli. Pişirirken yağ eklenmemeli. Kesilen hayvandan çıkan yağ, yemeklere tat vermek için kullanılmamalı. Hayvandaki hastalıkların insana geçmemesi için etler daha çok haşlama usulü ile pişirilmeli.