Medimagazin logo

Diyette üç önemli araştırma

ABD’de bir araştırma, düşük karbonhidratlı diyet türlerinin, düşük yağ diyetlerinden daha çok kalori yaktırdığını gösterdi.
Kaynak: HÜRRİYET
Diyette üç önemli araştırma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Karbonhidrat diyetinde iyi haber
ABD’de bir araştırma, düşük karbonhidratlı diyet türlerinin, düşük yağ diyetlerinden daha çok kalori yaktırdığını gösterdi. Obez denekleri inceleyen uzmanlar, düşük karbonhidrat rejimi yapanların, aynı şartlarda  düşük yağlı diyet yapanlardan günde ortalama üç yüz kalori daha fazla erittiğini belirledi. Düşük glisemili diyetse diğer iki türün arasında kalıyor.
Karbonhidratta bir de kötü haber
DÜŞÜK karbonhidrat diyetinde dikkatli olunması gereken bir unsur var. Alman Beslenme Enstitüsü, kilo vermek için günlük karbonhidrat tüketimini 20 gram kısıp protein tüketimini beş gram artıranlarda, kalp hastalıklarına yakalanma olasılığının yüzde beş arttığını belirledi. İngiliz Kalp Vakfı’ndan Victoria Taylor, “Besin türlerinden birini tamamen kesmektense her türden beslenmek, sizi daha sağlıklı kılar” dedi.
Sabahları biraz tatlı iyidir
TEL Aviv Üniversitesi uzmanları ise, kahvaltıda tatlı yemenin, kilo vermeyi kolaylaştırdığını ortaya çıkardılar. Sonuç, aslında psikolojik nedenlere dayanıyor. Sıkı bir kahvaltıda tatlısını da eksik etmeyenler, diyet sürecini uzun tutabiliyor. Araştırmada, 600 kalorilik yiyeceklerle kahvaltı edenlerin, 300 kalorilik kahvaltıyla güne başlayanlara göre rejim konusunda daha dirençli olduğu görüldü.

diyette
üç
önemli
araştırma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir