Medimagazin logo

Eris varyantında en sık görülen 5 belirti

Bedfordshire Üniversitesi Halk Sağlığı Baş Öğretim Görevlisi Dr. Chris Papadopoulos, Birleşik Krallık'ta en yaygın ikinci varyant olarak kabul edilen Eris varyantının en yaygın 5 belirtisini paylaştı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Eris varyantında en sık görülen 5 belirti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Birleşik Krallık'ta şu anda COVID vakalarında büyük bir artış görülüyor.

Birleşik Krallık'taki COVID enfeksiyonlarına ilişkin rakamları tahmin eden ZOE sağlık çalışması, 4 Eylül'de günlük 96 bin 293 yeni semptomatik enfeksiyon vakası olduğunu gösteriyor.

Bu durum, yeni varyantlar Eris ve Pirola'nın Birleşik Krallık'taki vakaları artırmasıyla birlikte ortaya çıktı.

Arcturus'tan sonra Birleşik Krallık'ta en yaygın ikinci varyant olarak kabul edilen Eris veya EG.5.1, ilk olarak 9 Ağustos'ta Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından bir varyant olarak sınıflandırıldı.

Omicron spin-off, spike proteininde, önceki Omicron enfeksiyonlarından kaynaklanan nötralize edici antikor yanıtından kaçma yeteneğini açıklayabilecek ek bir mutasyona (F456L) sahip. 

İşte en yaygın 5 belirti...

Diğer taraftan yeni varyantların ortaya çıkması genellikle belirli bir semptom grubunun ön plana çıkmasına neden oluyor.

Şu anda Eris ile bağlantılı kesin bir belirti listesi bulunmamakla birlikte, Bedfordshire Üniversitesi Halk Sağlığı Baş Öğretim Görevlisi Dr. Chris Papadopoulos, Express.co.uk'a fark edilmesi gereken "yaygın" belirtileri paylaştı.

Papadopoulos şunları söyledi: "Genel olarak, Eris varyantının semptomları diğer varyantların semptomlarını yakından yansıtmakta ve öncelikle üst solunum yollarını etkilemektedir."

Bu nedenle profesör aşağıdaki belirtilere dikkat edilmesini tavsiye etti:

Boğaz ağrısı
Burun akıntısı
Hapşırma
Tıkanıklık
Öksürük

Dr. Papadopoulos şunları ekledi: "Diğer solunum yolu hastalıklarının semptomlarıyla örtüşmesi nedeniyle, Eris enfeksiyonunu soğuk algınlığı, alerji, grip veya zatürreyle karıştırmak kolay olabilir. Baş ağrısı, yorgunluk, ateş ve kas ağrısı gibi ek semptomlar da yaygındır."

Eris'e yakalanmaktan nasıl korursunuz?

Profesör, aşılar ve el hijyeni de dahil olmak üzere "anahtar" koruyucu önlemlerin aynı kaldığını paylaştı.

covid19
eris varyanti
belirti
semptom
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir