Medimagazin logo

Neisseria gonorrhoeae'nin tedavisinde oyunun kurallarını değiştirecek bir ilaç adayı

Bilim insanları tarafından geliştirilen yeni bir klinik öncesi ilaç adayı, bel soğukluğuna neden olan bakterilerin yok edilmesinde büyük umut vaat ediyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Neisseria gonorrhoeae'nin tedavisinde oyunun kurallarını değiştirecek bir ilaç adayı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Oral olarak uygulanmak üzere geliştirilen JSF-2659, mevcut ilaçlara direnci nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel "öncelikli patojenler" listesinde yer alan Neisseria gonorrhoeae'nin tedavisinde oyunun kurallarını değiştirecek bir etken olabilir.

CDI'nin baş bilim görevlisi ve kıdemli başkan yardımcısı olan Ph.D. David Perlin, "Bu bileşik büyük bir umut vaat ediyor ve ortaya çıkan bir sağlık tehdidini doğrudan ele alıyor.  Daha fazla ilaca ve daha iyi ilaçlara ihtiyacımız var. Bu moleküler strateji, aynı zamanda bu bakteri türünün ötesinde patojenler için de çok iyi vaatlerde bulunabilir." dedi.

Ana bileşik JSF-2414 , Antimicrobial Agents and Chemoterapi dergisindeki makaleye göre, iki moleküler hedef üzerinde aynı anda çalışarak bakterinin DNA replikasyonunu inhibe etmede ekstra etkili hale getiriyor.

İkili hedefleme stratejisi, daha fazla bakterinin yok edilmesi anlamına geliyor.

Test, gonore bakterisinin 96 ayrı suşunu içeriyordu. Ancak, metisiline dirençli Staphylococcus aureus (MRSA), Staphylococcus epidermidis, Enterococcus faecium, Clostridium difficile ve diğer türler gibi diğer Gram pozitif mikroplarda da etkinlik gösterdi.

Yeni ilaç adayı, insanlarda klinik gelişim için ilerlerse, son yıllarda daha az etkili hale gelen bir ilaç listesini tamamlayacak.

DSÖ'ye göre büyük bir halk sağlığı sorunu

Makaleye göre, "Artık sülfonamidler, penisilinler, sefalosporinler, tetrasiklinler, makrolidler ve florokinolonlar dahil olmak üzere tedavi için kullanılan yaygın antimikrobiyal sınıflara dirençli N. gonorrhoeae suşlarının yüksek bir prevalansı var. Genişletilmiş spektrumlu sefalosporinlerle terapötik başarısızlıklar, sefiksim ve seftriakson gibi, büyük bir sağlık krizi yarattı. Gelişmekte olan birçok ülkede, "son seçenek" monoterapi ilacı seftriaksondur."

Buna göre, gonore, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, geçen yıl dünya çapında 82 milyondan fazla yeni insanı enfekte eden ve bu tür tedavilere karşı artan direncini beraberinde getiren "büyük bir halk sağlığı sorunudur".

DSÖ, 2017 yılında çoklu ilaca dirençli gonoreyi "öncelikli patojenler" listesine ekledi.

bel soguklugu
neisseria gonorrhoeae
ilac
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir