Medimagazin logo

Bangladeş'ten 'ucuz ilaç' teklifi

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, ilaç sanayiinde çok güçlü olduklarını ve Avrupa-Kuzey Amerika ülkelerine ihracat yaptıklarını söyledi. Şeyh Hasina, "Serbest ticaret anlaşmasıyla Türk halkına da çok uygun fiyatlarla ilaç getirebilirsiniz." dedi.
Bangladeş'ten 'ucuz ilaç' teklifi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine ilaç ihracatı yapan Bangladeş, Türkiye'ye ucuz ilaç teklifinde bulundu. Türkiye'yi ziyaret eden Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, Türkiye'nin ülkelerindeki güçlü ilaç endüstrisinden faydalanmasını istediklerini belirterek, "Uygun fiyatlarla ilaç ithalatı yapabilirsiniz." dedi. Konuk Başbakan ve beraberindeki heyet, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'un (TUSKON) düzenlediği çalışma kahvaltısında işadamlarıyla buluştu. Ankara'daki Sheraton Otel'de düzenlenen kahvaltıda konuşan Şeyh Hasina, ilaç sanayii üzerinde durarak, "İlaç endüstrisinde çok güçlüyüz. İlaç üretimimiz kendi ihtiyacımızın üzerinde, Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerine ilaç ihracatı yapıyoruz. Gelin, ilaç endüstrimizden istifade edin. Serbest Ticaret Anlaşması'yla birlikte, Türk halkına çok daha uygun fiyatlarla ilaç getirebilirsiniz." diye konuştu.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin düşüklüğüne dikkat çeken Şeyh Hasina, şunları aktardı: "Yaptığımız resmi temaslarda ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini 2015 yılına kadar 3 milyar dolara çıkaralım dedik. Bu hedefe yürürken 7 iş federasyonu, 40 bin işadamı ile 120 bin işyerini temsil eden Türkiye'nin en önemli iş örgütlerinden TUSKON'un büyük destek olacağını düşünüyoruz." Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleşen görüşmelerde serbest ticaret anlaşması yapmaları gerektiğini de konuştuklarını dile getiren Şeyh Hasina, "Kısa süre içinde serbest ticaret anlaşması yapalım. Böylece Bangladeş'e yatırım imkânları da artacaktır. Türk işadamları ülkemizde önemli fırsatlar kazanacaklar. Bangladeş'in Türkiye'ye çok sınırlı bir ihracatı bulunuyor, hazır giyim gibi... Ancak ülkemizin ürün çeşitliliğinde deri, dondurulmuş gıda ve el işleri de önemli yer tutmaktadır. Bu ürünleri hayli uygun fiyatlara elde edebilirsiniz." şeklinde konuştu. Başkent Dakka'dan İstanbul'a direkt uçuşlar olduğunu hatırlatan konuk Başbakan, İstanbul'dan ise ticarette önemli bir liman şehri olan Staran'a direkt uçuşlar olacağını söyledi. Ülkesinin doğrudan yatırıma uygun olduğunu ifade eden Şeyh Hasina, "Coğrafi konumumuzu öne çıkararak ülkemizi Güney Asya'nın ticaret merkezi haline getirmek istiyoruz. Kara, demir, deniz ve hava yollarımızı geliştiriyoruz. 2 milyar insanın buluşacağı bir pazar haline geleceğiz. Gelin, ülkemiz doğrudan yatırıma ne kadar uygun görün." dedi. Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı Abdülkadir Azad da AB ülkelerine ve ABD'ye gümrüksüz satış yaptıklarını vurguladı ve Türk işadamlarını yatırıma davet etti.

TUSKON'dan Bangladeş'te yatırım sözü

TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise, "Bu ilişkileri daha ileri götürmeye, yükseltmeye kararlıyız. Burada Sayın Başbakan'a bir söz veriyorum; bu yıl içinde çok güçlü bir Türk işadamları delegasyonu ile başkentiniz Dakka'ya geleceğiz. İşadamlarımız oradaki potansiyeli kendi gözleri ile görecekler ve Bangladeş'e yatırım yapacaklar." dedi. Bu sözlerin ardından Başbakan Şeyh Hasina ve beraberinde heyet Meral'i uzun uzun alkışladı. Meral, "Bangladeş, geleceği parlak bir ülkedir. 895 milyon dolarlık ticaret hacmimizi daha ileri seviyeye götürmek istiyoruz. Bu salonda Taha Group Genel Koordinatörü İsmail Hakkı Kısacık bulunuyor. Bangladeş'teki fabrikalarında 4 bin Bangladeşli çalışıyor. Bu işadamlarımızın sayısını artırmak istiyoruz." dedi.

bangladeş'ten
'ucuz
ilaç'
teklifi
Yorum (3)
Mehmet
Karikatür gibi haber. Bu Bangladeş dedikleri düne kadar açlıktan ölmemek için gıda yardımı almıyor muydu? Adamlar ilaç yapıyor ve bize satmak istiyor. Ne hale düştük?
0
Cevapla
Tarık Bengüç
O bayıla bayıla satın aldığınız bütün Zara,H&M,Tommy Hilfiger,Levi Strauss,GAP,Marks&Spencer ürünlerinin en büyük üretici ve tedarikçisi Bangladesh'dir.Dhaka'da sanayi mahallesinde üretiliyor hepsi.İlaç üretiminde de fiyat rekabeti çok güçlü.Tayland'da bile ilaç fiyatları marketlerde (eczane değil ) Türkiye'deki indirilmiş fiyatların yarısı seviyesinde.
0
Cevapla
ali aydın
kesinlikle ülke için gerekli ve uygun teklif. yıllardır ülkeyi sömüren yerli yabancı ilaç ve medikal firmalrına artık dur demesi lazım. Bangladesh niye geri bir ülke olsunki ambalajlama ve hammadde üretimi zor olsunki. bu ülke insanlarının vergilerini ilaç ve tıbbi malzeme kartelleri hala yiyip sömürmekte. bundan dolayı uygun ve güzel teklife hayır demeyip kabul edilmeli diye düşünüyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir