Medimagazin logo

Veteriner hekime cinsel saldırı davasında dosya, mütalaa için savcıda

Ankara'da hayvan hastanesi sahibi Prof. Dr. H.B’nin yanında çalışan veteriner Ç.B.'ye (23) cinsel saldırıda bulunduğu, yardımcısı S.K'nin B'ye yardım ettiği ve jinekolog Dr. H.Ş'nin de suç delillerini yok ettiği suçlamasıyla yargılandıkları davada dosya, mütalaa hazırlaması için savcıya gönderildi.
Kaynak: DHA - Özkan ARSLAN
Veteriner hekime cinsel saldırı davasında dosya, mütalaa için savcıda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Veteriner Prof. Dr. H.B, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğu 2019 yılının Nisan ayında, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı, daha sonra savcılık tarafından resen tahliye edildi.


Cinsel saldırı zanlısı profesör tutuklandı


Olayla ilgili idari soruşturma kapsamında üniversitedeki görevinden alınan B. ile yardımcısı veteriner hekim S.D hakkında 'nitelikli cinsel saldırı', 'cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma', 'tehdit' ve 'hakaret'; Ç.B.’nin olay sonrası götürüldüğü jinekolog Dr. H.Ş hakkında da 'delilleri yok etmek' suçundan dava açıldı.


Veteriner hekime tecavüz iddiası davası: Sanığın daha önce de cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi


Gizlilik ve yayın yasağı talebine ret

Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına sanıklar, mağdur Ç.B. ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor yönünden taraflara söz verdi. Ç.B.’nin avukatı Aslı Koçak Arıhan, raporun cinsel saldırıyı ispatladığını belirterek, sanıkların tutuklanmalarını talep etti. Sanık B.’nin avukatı Hatice Çağlar ise raporun, dosyanın tam olarak incelenmeden hazırlandığını, yeniden rapor talebinde bulunduklarını söyledi. Avukat Çağlar ayrıca duruşma öncesi ve sonrası sosyal medya paylaşımları ile müvekkilinin yargılama bitmeden ‘tecavüzcü’ ilan edildiğini söyledi. Mahkemede yaşananların çarpıtılarak medyada haber yapıldığı iddiasında bulunan sanık avukatı, gizli duruşma ve yayın yasağı talebinde bulundu.

Beyanların ardından sanık avukatının taleplerini reddeden mahkeme heyeti, dosyanın, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar verdi. Sanıkların tutuklanması talebi de reddedilerek duruşma, ertelendi.

ankara
profesör
cinsel saldırı
dava
veteriner hekim
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir