Medimagazin logo

Van'ın “5 yıldızlı” hastanesi hizmete hazır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen, Van'ın yanı sıra bölge illerine de hizmet verecek olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ''5 yıldızlı'' konforuyla şifa dağıtmaya hazırlanıyor.
Van'ın “5 yıldızlı” hastanesi hizmete hazır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

VAN-TOKİ tarafından Edremit karayolu üzerindeki geniş bir alana inşa edilen Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlar ve hastalara her türlü imkanı sunan konforuyla dikkati çekiyor.


     Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş, yaptığı açıklamada, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 5 yıldızlı konfora sahip olduğunu ve her yıldızın da farklı bir anlam taşıdığını ifade ederek, şöyle konuştu:


     ''Birinci yıldızımız hastanemize gelen hastalarımızı karşılama ve bekleme salonlarıdır. İkinci yıldızımız, poliklinik hizmetlerimiz, üçüncü yıldızımız acil ve yoğun bakım hizmetlerimiz, dördüncü yıldızımız servislerimiz, beşinci yıldızımız ise ameliyathane birimimizdir. Toplamda bu 5 alanda, 5 yıldızlı hizmet veriyoruz.


     Hastanemiz sağlık alanında Diyarbakır ve Erzurum'dan sonra en büyük kapasiteye sahip. Sayısı 150'ye ulaşan poliklinik hizmetlerimiz var. Acilde 40 yatağa ulaşan bir servisimiz var. Bölgenin en büyük acil ve yoğun bakım servisine sahibiz. Acil serviste en son teknoloji kullanarak hizmet vereceğiz.''
    
     -''KALP NAKLİ YAPILABİLECEK''-
    
     Van'daki tüm hastanelerin ameliyathane sayılarından daha fazla ve modern hizmet veren bir bölümü, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturduklarını kaydeden Berktaş, şunları söyledi:


     ''Toplam 18 ameliyathane var. Geçen hafta Koşuyolu Kalp Hastanesi'nden bir grup doktor hastanemizi ziyaret etti. Onlarla kalp nakli dahil, yapılabilecek bir kardiyoloji merkezinin birlikte güçlendirilmesi çalışmasını konuştuk ve prensipte anlaşmaya vardık. İnşallah her alanda olduğu gibi bu alanda da en üst düzeyde bölgenin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek sağlık hizmetini vereceğimizi ümit ediyoruz.''


     Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm hastanelerin kapasitesini aşacak bir hizmetle çalışacaklarını anlatan Berktaş, şöyle konuştu:


     ''640 yatakla hizmet verecek tesisimize, günde 15 bin kişiye hizmet vermeyi planlıyoruz. Sağlık Bakanlığının 2023 yılı için 'Sıfır Sağlık Sorunu' projesi var. Biz bu projenin bölgedeki ilk hastanesiyiz. Burası Van'ın sağlık kampüsü. Bölgenin sağlık üssü olacak. Bu hastanenin, Muş, Bitlis, Ağrı, Hakkari ve Van illerinin bütün sağlık sorunlarını çözen bir merkez olması planlanıyor. Bu heyecan verecidir.''


     Prof. Dr. Berktaş, binanın yüklenici firma tarafından TOKİ'ye teslim edilmesinin ardından yaklaşık 1 ay içinde tam kapasiteyle hizmet verileceğini sözlerine ekledi.


 

van'ın
“5
yıldızlı”
hastanesi
hizmete
hazır
Yorum (2)
Osman D
Şu anda S.B. Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'nin fiziksel ve malzeme sorunu yok. Hükümetin konuya eğilmesi ile sağolsunlar bu yönlerden ideal bir çalışma ortamı hazırladılar. Ancak burada sorun kurumların devlet dairesi, çalışanların da devlet memuru olmasında. Şöyle ki: Oraya çok yetenekli bir şef atamış olsanız bile, ona eşlik edecek olan uzmanlar ve yardımcı personel devlet memuru zihniyeti ile olaya yaklaşıyor. Personel mesai saatleri dışında çalışma konusunda sorun çıkarıyor. Mesela ameliyat sürerken "saat 16.00 oldu ben çıkmak istiyorum" diyebiliyor. Uzun, büyük, zahmetli ameliyatlara girmek istemiyor. Ayrıca sistem şefe kendi ekibini oluşturması yönünde hiçbir yetki vermiyor. Bakanlık "Ben şu şu uzmanları tayin edip gönderdim. Al bunlarla çalış işte" diyor. Yani Van Defterdarlığı'nda tayin işleri ve personel politikası neyse burada da o. İşte bu personel rejimi ile da tıpta kalifiye işleri yapmak, yani öyle kalp nakli felan hayal oluyor. Bunca yatırıma da yazık oluyor, çoğu zaman dağ fare doğuruyor. Benim önerim Amerikan Sistemi. Böyle hastanelere şefi atayacaksınız ve ona güveneceksiniz, kinseyi de karıştırtmayacaksınız. Ona kendi ekibini oluşturması hakkını vereceksiniz. İstediği adamı yanına alacak, istemediğini gönderecek. Çalışanı ödüllendirecek, çalışmayanı da ağır şekilde cezalandırabilecek. Diğer yandan yaptığı işi de denetleyeceksiniz, hesabını da isteyeceksiniz. Değilse istediğiniz kadar güzel hastaneler kurun, bu merkezi personel politikası ile zor. Umarım düzelir. Saygılarımla.
0
Cevapla
kardiolog ahmet
Osman beyin ifade ettiği noktaların hepsi doğrudur, daha söylenek birçok konu var. burada çalışan kalifiye elemanlara iyi ücret verilmesi lazım. doktoru puan peşinde koşturduğun zaman olmuyor, gerçekten olmuyor. bu döner sermaye konusu şu anda hakikaten son derece vahim bir duruma geldi, bir hastanede aynı işi yapan kişi 10000 tl alırken ötekisinde 2000 tl alabiliyor. diğer taraftan hastaneyti zarara sokan bir klinik hastanede en yüksek döner sermayeyi de alabiliyor, isim vermeye gerek yok, bu arkadaşlar kendilerini biliyorlar. dolayısıyla Vana isterseniz 7 yıldızlı hastane yapın insan faktörünü düşünmediğiniz müddetçe oradan verim almak mümkün değil. oraya gelenler tek şey için gelir, o da dolgun ücret, iş yapabileceği ekibi kurup onlarla birşeyler çıkarmak. Osman beyin dediği gibi istemediğin insanlar politik yollarla bir yere geldiğinde oradan atamıyorsun, adam kardiolog ben anjio yapmicam diyor, iyi de o zaman ben seni yapayım, çek git diyemiyorsun. şu anki sistem bütün uzmanlara hasta yatırma ve ameliyat yektisi verdi, öyle olunca şef denen kişinin kliniği yönetmekte hiç bir gücü kalmadı. bunun en iyi örneği üniversitelerle afiliye olan hastanelerde görülüyor. klinklerde öğretim üyesinin hükmedemediği diğer bir grup insan ortaya çıktı. artık herkes bıktığından bunları yazmıyor, çünkü HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMİYOR. eğer şefe güvenmiyorsan onu oradan alacaksın, fakat şefe de kliniği istediğince yönetmesine izin vereceksin. yoksa gerçekten durum gittikçe daha kötüye gidiyor. saygılar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir