Medimagazin logo

Tutuklu tıp fakültesi öğrencisinin babası Cumhubaşkanı ile görüşecek

6 Haziran'da tutuklanan 13 tıp fakültesi öğrencisinden biri olan Özgür Mert Bakan'ın babası Reşat Bakan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek.
Kaynak: TTB
 Tutuklu tıp fakültesi öğrencisinin babası Cumhubaşkanı ile görüşecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakan, Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde başlatılan "Cumhurbaşkanına Sorun" kampanyasında yönelttiği sorunun, internet ortamında en çok oy alan 10 soru arasına girmesi nedeniyle, Cumhurbaşkanı Gül ile yüzyüze görüşmeye davet edildi.

"Cumhurbaşkanı'na Sorun" uygulamasında, bu yıl, 30 Temmuz'dan 5 Ağustos'a kadar kabul edilen sorular arasında yapılan oylama 17 Ağustos Cuma günü sona erdi. Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yapılan oylama sonucunda Gül'e sorulacak 10 soru belirlendi. En çok oy alan, tutuklu öğrencilerle ilgili 3'üncü sorunun sahibi Reşat Bakan, Gül'e, "Cumhurbaşkanım, bildiğiniz gibi şu an sizin de bu ülke için çok büyük bir kayıp ve takipçisi olacağım dediğiniz, derece yaparak ülkemizin güzide üniversitelerinde tıp eğitimini alan 13 öğrenci, soyut ve tamamen mesnetsiz iddialarla cezaevinde tutulmaktadır. Bir baba ve bir büyüğümüz olarak ilginizi bekliyoruz" demişti. Bu soru, internet üzerinden yapılan oylamada, 201 bin 78 oy aldı.

tutuklu
tıp
fakültesi
öğrencisinin
babası
cumhubaşkanı
ile
görüşecek
Yorum (3)
Frankie Bellevan
tutuklu öğrencileri bir an önce serbest bıraksınlar. bu kardeşlerimiz ne yaptı?adam mı öldürdü? allah bilir ya,tıp öğrencisi oldukları için tutuklu yargılanıyorlardır. güçleri yetiyorsa teröristlerle kucaklaşanları tutuklasınlar da görelim.
0
Cevapla
DERECELİK TIP ÖGRENCİLERİ
Tutuklu tıp ögrencilerin tek suçu AKP hükümetinin eşitlikçi olmayan sağlık politikalarını eleştirmek,Parasız sağlık hizmeti istemek,Ülkenin sağlık alanda reforme yenilikçi tavır takınmasını istemekdir.AKP'nin kendisine muhalif olan tüm unsurları patozlayarak sindirme girişimi TIP ÖGRENCİLERİ arkadaşlarımız üzerinde sürüyor.İktidara Sormak gerekir.Aralarında 7 yıl okuyan ve sadece 10 gün sonra DOKTOR olacak Türkiyenin En iyi ünüversitesini derece yaparak kazanmış ögrenciyi tutuklayarak bu arkadaşların TUS sınavında derece yapmalarını engelleyerek tıpkı KPSS sınavında oldugu gibi kendi yandaşlarınımı TUS'la yerleştireceksin?
0
Cevapla
ilhan K
Van da ölen Kediye bile Ankara’da ağlayabilen İnsan,ağlamanın duygusal tepkimeden fazlası oldugunu bilir.Böyle bir gelenekten gelen TUTUKLU TIP ögrencilerinin verdiği Haklı Sağlık Hakkı Mücadelesi’ndeki gayret ve çaba belliki bazı kesim ve çevreleri rahatsız etmiş.Çünkü Duyarlı gençlik marjinal geliyor onlara...Sabaha doğru 5 gibi kalkıp muayene olmak için gelen hastaların sorunları sıradan ve olagan onlar için.2 ay içinde Ameliyet olmazsa ölecek olan Hastaya ameliyat için 1 yıl sonraya sıra vermek onlara göre eşitlik.Bunları yayınlayan gazeteciler vatan hayini olurda Parasız,nitelikli saklık hakkı isteyen ögrenciler Örgütcü olmaz mı? Bu nedenledir ki Patoz size yönelmiş durumda.İktidar çok şeyi gözden çıkartmış.Belli ki geri adım atmaya da niyeti yok.Neden mi? Siz yarın hastanlerde savaşın tarafı olmuş masum,fakir,bilinçsiz insanların mermilerle yaralanmış bedenlerini,şarapnel parçaları yaralarını,açılan derileri dikecek ve savaşa tanık olacak Hekimleriydiniz.Çünkü onlar için saklanması gereken savaş gerçekleri vardı.Haksız Savaş,emelsiz çatışma barış isteyenleri rahatsız edebilirdi.Savaş istemeyenler ve savasın gerçekliğini ortaya koyacak korkusuz gelecegin Hekimleri TIP Ögrencileri onlar için büyük tehlikeydi.Medyadaki sansür,çatışmanın oldugu coğrafyadaki yasaklar,Gazeteciler,Avukatlar,Vekiller,Belediye Başkanları,Yazarlar ...hepsinden sonra sıra filimin son şeridi olan savaşın son ugrak yeri olan ve savaşın insanlardaki gerçeklerini kapatmaya çalışan Hastanlerdi...İktidar bu duruma karşı sizin suskun kalmayacagınızı,sizdeki bu biliçlenmeyi gördü.Vahşete susamış çenesinden akan saryalarını ile kana susamış gözlerini TUTUKLU TIP ÖGRENCİLERİNE çevirdi. Bir an evvel Ünüversitelerinize dönün ve haykırmaya devam edin:Sistemin insanların metebolizmasını nasıl bozdugunu,sistemin gladyötörü olmuş Doktorların bu yaralara attıgı dikişin Kanamayı durdurmadığını,Savaşın Acımasızlıgını,Eşitsizliği ve Sömürüyü,Kangren olmuş insan bedenleri ve düşüncelerini,Sorunların kökeninde eşitsizlik oldugunu... Haklılıgınızın ve haykırışınız yanınızdayız.Silahların susmayacağı,daha çok kan akacagı İktidarın söylemlerinden rahatlıkla okunuyor.Kılıçların çekildigi,Silahların gölgesinde,mermilerin sesinde barut dumanın da barış nasıl aranabilir diye umutsuzluga kapıldıgımda aklıma sizler geliyorsunuz...Ve kendi kendime mırıldanıyorum.Biz bu Ülkenin gece karanlıgında tekbir Ateş Böcegi olsak bile,Aydınlığa duydugumuz hasreti, Barışa duydugumuz gereksinimi,Gelecege duydugumuz umudumuzu yitirmemeye kararlıyız.Bu karanlık ülkede bir ateş böcegi kalana dek yanacağız ve Sesimiz kısılana kadar da SUSMAYACAGIZ.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir