MEDİMAGAZİN- Yeni Nesil TUS Eğitim Platformu TUSmedline tarafından düzenlenen etkinlikler Türkiye Klinikleri TV’de başladı. İlk düzenlenen etkinlikte Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Yalçın Günal “TUS’ta Yeni Dönem İçin Çalışma Planı Nasıl Yapılır?” sorusuna yanıt verdi.
Etkinlikte TUS’a hazırlananların çalışırken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda tavsiyeler veren Doç. Dr. M. Yalçın Günal, doğru sistemle çalışmanın ve doğru motivasyon çabasını bulmanın başarıyı getireceğini ifade ederken öğrencilerin ve yeni mezun hekimlerin merak ettiği soruları da yanıtladı.
İlk üç sınıfta TUS’a çalışma stratejisi ile diğer sınıflarda çalışma stratejisinin farklı olması gerektiğini ifade eden Günal, çalışma maratonuna beş ve altıncı sınıflarda başlanması gerektiğini, başlangıçta tıp fakültesini kazanmanın tadını çıkarmalarını tavsiye etti.
“Öğrenciler kendi sınırlarını zorlamalı”
TUS’a çalışırken en büyük hatanın öğrencilerin kendilerini başkaları ile kendilerini kıyaslamak olduğunu dile getiren Doç. Dr. Günal, öğrencilerin kendilerinin çalışmadan önceki halleri ile mevcut hallerinin karşılaştırıp motivasyon sağlayabileceklerini söyleyerek, bütün öğrencilerin kendi limitlerini belirlemesi gerektiğini ve kendi sınırlarını zorlaması gerektiğine de değindi.
Doç. Dr. Günal, öğrenmede görsel hafızanın önemine vurgu yaparken Türkiye Klinikleri TUSmedline’ın görsel anlamda çok zengin materyallere sahip olduğunu ve öğrencilerin öğrenmesinde kolaylık sağlayacağını söyledi. Bunların yanı sıra etkili anlatım ve önemli yerlerin vurgulanması gibi durumların da öğrenilen bilginin belleğe daha iyi aktarılmasını sağlayacağını ifade etti.
“TUS’a çalışmaya hangi ders ile başlamalıyım?”
Öğrencilerden gelen “TUS’a çalışmaya hangi ders ile başlamalıyım?” sorusuna yanıt veren Günal, ders sıralamasının çok önemi olmadığını ancak temel bilimlerle başlayarak Fizyoloji ardından Patoloji derslerinin çalışılmasının faydalı olacağını söyledi. Günal, öğrencilere temel bilimler bittikten sonra klinik bilimleri derslerine geçmesini önerdi.
Etkinlikte ayrıca, ders çalışırken dikkat edilmesi gereken uyku saatleri ve uykunun kalitesi, çalışma ve mola süreleri gibi faktörlere de değinildi.
TUSmedline etkinlik takvimini öğrenmek için tıklayınız.