Medimagazin logo

TTB'den Sebahat Tuncel'e destek

TTB, Galatasaray Üniversitesi'nin, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in bir konferansta program dışı bırakılmasını istediğini, bu istek yerine getirilmeyince de yer tahsisi iznini iptal ettiğini hatırlatarak, üniversite yönetimini kınadı.
TTB'den Sebahat Tuncel'e destek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Filmmor, GSÜ-MEDİAR, KADER ve Mor Çatı gibi kadın örgütleri tarafından "5-6 Ekim'de Galatasaray Üniversitesi'nde "Cinsiyet Eşitsizliğinin İnşası, İsveç ve Türkiye Deneyimleri' adlı bir konferansın düzenleneceğinin duyurulduğu" belirtildi. Açıklamada, konferans programının ve katılımcıların daha önceden Üniversite'ye bildirilmesine ve Rektörlük tarafından onaylanmasına rağmen, 17 Eylül günü Sebahat Tuncel'in katılımcıların arasından çıkarılmasının istendiği ifade edildi. Düzenleme kurulunun, Tuncel'i program dışı bırakmayı kabul etmemesi üzerine Rektörlüğün, konferansa yer tahsisi konusundaki iznini iptal ettiğinin vurgulandığı açıklamada şunlar ifade edildi:

"Çağdaş ve bilimsel ilkelerden yola çıkan bir üniversitede katılımcıların siyasi görüşü, etnik kimliği, ırkı gibi özellikler etiketleme ve dışlama nedeni olarak kullanılamaz. Bu tutum aynı zamanda cinsiyet eşitliğinin inşa süreçlerine zarar vermekte; ekonomik ve politik katılım, eşitsizlik, şiddetle mücadele ve kadın-erkek eşitliğinin inşası pratiklerine dayalı somut deneyimlerini paylaşmak amacıyla bir araya gelen kadınların seslerini bastırmayı hedefleyen politikaları desteklemektedir. Galatasaray Üniversitesi yönetiminin etnik kimlikleri dışlamak ve ötekileştirmek için kullanmak suretiyle bilimsel faaliyetlere müdahale etmekten ve ayrımcı politikalara hizmet etmekten bir an önce vazgeçmesi gerektiğini düşünüyor, vermiş olduğu karardan dolayı üniversite yönetimini şiddetle kınıyoruz."

sebahat tuncel
ttb
Yorum (60)
ameter
aferin TTB 'ne!!!! Tabip sorunları dışındaki sorunlarla uğraşmaya hala devam ediyorlar,
0
Cevapla
Gökhan
Irk ,etnik kimlik falan sanane be kardeşim.Bizim sorunlarımızı bırakıp,uğraştığınız işlere bak..
0
Cevapla
Barış
TTB yöneticileri (gemisini yürüten kaptanlar- tuzu kuru elitist kesim) mesleki sorunlarımız bittide sıra siyasetemi geldi. Size ne bu durumdan kardeşim ,çok meraklıysan siyasete ,TTB yönetici kimliğinle değilde,BDP üyeliği ile başlayabilirsin mesela, zihniyetiniz değişmediği sürece sizden bir şey olmaz
0
Cevapla
kadir ekinci
1-onun orada işi ne? 2-konuşacak kadın mı bulamamışlarİstanbulun göbeğinde 3-TTB , bu durumu neden kınar? 4-herkes işini yapsın. 5-neyse boşverin gitsin(kurumu da ,kişiyi de)
0
Cevapla
DrWho
TTB siyasetle ilgileneceğine işini yap ve hekimlerin hakkını koru..Sana ne Sabahat Tuncelden???Hekimlerin tüm sorunlarını halletin bu mu kaldı??Siz böyle yaptıkça bizim burnumuz ...tan çıkmaz..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir